Најновије

Званично: Новак Ђоковић се повукао пре жреба за Индијан Велс

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, остао је доследан ономе што је најавио и повукао се са Индијан Велса пре жреба, те ни четврту годину узастопно неће наступити на поменутом турниру у Америци. То су потврдили организатори турнира из Серије 1.000.

Сједињене Америчке Државе и даље не дозвољавају невакцинисаним странцима улазак у земљу, а недавно је одбијено и изузеће које је затражио најбољи српски и светски тенисер, који је желео да се надмеће на Индијан Велсу и у Мајамију.
Како га је државна безбедност одбила у претак и једино је председник Америке Џо Бајден могао да га „помилује“ што се није десило, тако је Новак одржао дату реч и повукао се пре жребања. Уместо њега на терену ће се наћи Николоз Басилашвили.

„Ако ми не буде дозвољен улазак у Америку повући ћу се са Индијан Велса пре жреба“, рекао је Ђоковић и тиме указао поштовање према организаторима турнира јер ће жреб, у негативном исходу целог случаја, бити одржан без потешкоћа.

Забрана за улазак невакцинисаних странаца требало би да буде укинута најкасније 11. маја ове године, па ће Новаку Ђоковићу бити омогућено да учествује на Гренд слему – УС Опену (крај августа), док ће осим Индијан Велса по свој прилици пропустити и турнир у Мајамију.

Претходних дана подигла се огромна прашина због српског тениског аса за чије учешће у Мајамију је био велики број Американаца, као и бивши тенисера, чак и директора поменутих турнира у Индијан Велсу и Мајамију, али је државна безбедност САД одлучила да му не дозволи улазак у земљу, док се председник Џо Бајден није огласио.

Руси пробили украјинску одбрану – стигли на километар и по од донбаског Њујорка

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА