Најновије

(ВИДЕО) РУСКЕ ДЕВОЈКЕ ОБАРАЛЕ ДРОНОВЕ ИЗНАД КРИМА! Спасиле Црноморску флоту од катастрофе

Припаднице лепшег пола, које су обориле дронове изнад Крима, добиће државну награду, поручио је министар одбране Русије.

Министар одбране Руске Федерације Сергеј Шојгу потврдио је данас да је руска ПВО успешно оборила три дрона, који су имали за циљ да нападну објекте на Криму.

Према његовим речима, дронови су изнад Крима летели у раним јутарњим сатима, нешто мање од два сата, а мета им је био град Севастопољ. 

Два од три дрона обориле су девојке, додао је он и, баш као и прошли пут, када су, подсетимо, руски борбени Су-27 авиони испратили кретање америчког дрона изнад Црног мора, Шојгу је и овај пут наредио да се данашњим хероинама доделе државне награде, преносе медији.

На данашњем колегијуму Министарства одбране, министар се осврнуо и на друга актуелна војна питања. 

Саопштено је да ће укупан удео најсавременијег оружја у Ваздушно-космичким снагама Руске Федерације до краја године износити чак 85 одсто.

До краја године биће изграђен још 621 објекат војне инфраструктуре за потребе Ваздушно-космичких снага, а "Русија ће на овај начин моћи да одговори на све постављене задатке", објаснио је он.

Москва ће, са друге стране, ове године потпуно модернизовати систем противракетне одбране.

"Један од главних приоритета Ваздушно-космичких снага биће јачање војних капацитета путем ефикасних противваздушних и противракетних система", појаснио је министар. 

Јачање војске и на источним границама

Источни војни округ, који је задужен за одбрану источних граница земље, порадиће на бржем и ефикаснијем преласку из мирног у војно стање, градиће нове војне објекте на истоку, а добиће и савременије оружје. 

Према речима министра, ситуација на Далеком истоку је и даље комплексна, због чега Источни војни округ наставља да учествује у заједничким војним вежбама са пријатељским земљама

Шојгу је подсетио да Сједињене Америчке Државе повећавају своје војно присуство у Азијско-тихоокеанском региону, "јачају војне и политичке везе са својим савезницима", покушавајући да на тај начин сузбију руски и кинески утицај и изграде америчку архитектуру безбедности у том делу света. 

О сукобу у Украјини

Коментаришући војно искуство које је стечено током актуелног конфликта у Украјини, Шојгу је рекао да је велики део посаде авиона стекао веома квалитетно војно искуство.  

Руски пилоти извршили су више од 140.000 летова, а уништили су више од 20.000 објеката противничких снага Руске Федерације, рекао је министар. 

Нападнута Одеса, за дан ликвидирано скоро 500 украјинских бораца, оборен хеликопер Ми-8 код Харкова

Извор:informer.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА