Најновије

"СВА РУСКА СРЕДСТВА ПОЛЕТЕЋЕ НА БУНДЕСТАГ!" Медведев открио које су последице уколико се ухапси Путин

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је да би покушај било које земље да спроведе одлуку Међународног кривичног суда (ИЦЦ) о хапшењу председника Русије Владимира Путина био раван објави рата.

Фото: mil.ru

Медведев је у интервјуу водећим руским медијима рекао да је ICC, који Москва не признаје, правно ништаван суд и међународно-правно немоц́ан, те да ништа значајно није урадио од момента свог настанка.

По оцени Медведева, одлуке суда, попут последње о хапшењу Путина, стварају огроман негативан потенцијал.

Медведев, који је сада заменик председника руског Савета безбедности, рекао је да ће се покушај било које земље да ухапси председника Владимира Путина на темељу налога за хапшење Међународнога кривичног суда (icc) схватити као објава рата.

"Неки идиоти, полумудраци, попут немачког министра правде (Марка Бушмана), кажу: 'Ако он дође, ухапсиц́емо га'. Он је правник, да ли он разуме шта то значи? Јасно је да се та ситуација нец́е никада реализовати, али ево замислимо да је, на пример, дошло до тога. Актуелни лидер нуклеарне државе стигао је на територију, рецимо, Немачке и ухапшен је. Шта то значи? Објава рата Русији“, рекао је Медведев и додао да би у том случају сва руска средства полетела у Бундестаг и канцеларију савезног канцелара.

Медведев је оценио и да Запад настоји да дестабилизује политичку ситуацију у Русији и распарча земљу.

"Жеља Запада веома једноставна – да дестабилизује политичку ситуацију, подели земљу на неколико делова који би били довољно велики, да са сваким од ових делова склопи споразуме, све денуклеаризовати и демилитаризовати и онда понудити његове безбедносне службе“, цитира агенција ТАСС Медведева.

Он је оценио да "такви делови чак имају шансу да уђу у НАТО, посебно ако дају наше националне ресурсе".

"Да ли им треба земља са огромном територијом и најјачим нуклеарним штитом, који се такође не покорава Американцима? Не треба им уопште“, рекао је Медведев одговарајуц́и на питања руских медија, укључујуц́и ТАСС, и корисника. мреже друштвених медија ВКонтакте.

ICC је прошле недеље издао налог за хапшење руског председника, оптуживши га да је одговоран за ратне злочине у Украјини.

Ово је крај униполарног света!

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА