Најновије

ЗАХАРОВА НИКАД ОШТРИЈА: "То је монструозна намера"

Изјаве које долазе из Велике Британије да ће испоручити Украјини муницију са осиромашеним уранијумом имају за циљ да се измени агенда састанка кинеског председника Си Ђинпинга и руског председника Владимира Путина, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова каналу „Соловјов-лајв“.

Фото: ria.ru

- Британци никако не могу да схвате да није могуће, никаквим ширењем информација, никаквом пропагандом, манипулацијом својим мејнстримом, прекинути конструктивну садржајну агенду. То се не може прекинути никаквим 'пи-ар' акцијама, антирекламама и хистеријом - рекла је Захарова и додала да руско-кинеска сарадња ствара прави тон међународних односа.

Она је подвукла да изјаве Велике Британије о испорукама украјинској војсци муниције са осиромашеним уранијумом, након што је потписан толики број докумената и након изјава о стабилности, миру и доприносу Русије и Кине, штете самој Великој Британији.
- Давати изјаве, фокусиране на рушење агенде је демонстрација потпуне беспомоћности, - констатовала је Захарова.

Она је осиромашени уранијум окарактерисала као најстрашнију ствар, а његову могућу примену у зони конфликта, монструозном.

Заменица британског министра одбране Анабел Голди изјавила је раније да ће Лондон поред слања ескадриле борбених тенкова „челенџер 2“ у Украјину, такође послати муницију, укључујући оклопне гранате које садрже осиромашени уранијум.

После тога је председник Русије Владимир Путин упозорио да ће Москва бити принуђена да реагује ако колективни Запад почне да користи оружје са нуклеарном компонентом.

Ово је крај униполарног света!

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА