Најновије

ГОРИ ФРОНТ: Ал Каида кренула у пустошење Алепа! Погођене позиције војске!

Оперативна соба "Ва Харид Ал Муминин" повезана са Ал Каидом саопштила је 26. септембра да су њене специјалне снаге претресле положаје Сиријске арапске војске (САА) у југозападном делу Алепа.

Џихадисти Ал Каиде (Фото: Јутјуб)

"Муџахедини из оперативне собе "Ва Харид Ал Муминин" претресли су положаје војске Нусаирије (џихадистички термин за САА) на оси Хриша, у јужном Алепу", наводи се у саопштењу оперативне собе.

Према Сиријској опсерваторији за људска права са седиштем у Великој Британији (СОХР), три припадника сиријске службе и терориста "Ва Харид Ал Муминин" убијени су у сукобима у близини Хрише.

Оперативна сала "Ва Харид Ал Муминин" формирана је прошлог октобра од стране Џамат Ансар Ал Ислам-а, Хорас Ал Дин-а, Џабат Ансар Ал Ислам-а и Ансар Ал Тавид-а, повезаних са Ал Каидом.

Раније је САА распоредила појачања у области југоисточног Идлиба, вероватно да се супротстави сличним кршењима споразума о прекиду ватре.

Ако се ова кршења наставе, САА и њихови савезници вероватно ће бити приморани да наставе своје копнене операције у оквиру Великог Идлиба.

Саудијци се наоружавају због Ирана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА