Најновије

АЛ КАИДА ПРЕТИ АМЕРИЦИ: Настављају рат на свим фронтовима

Овог месеца се навршава десет година откако је Осама бин Ладен, организатор терористичких напада на САД 11. септембра 2001. године, убијен у акцији америчких специјалних снага, унутар утврђења у пакистанском војном колеџу Аботабаду, али Ал Каида, терористичка организација на чијем је био челу, прети новим нападима. Рат Америке против терора ће да уђе у нову фазу, с обзиром на то да се председник Џо Бајден спрема да повуче све америчке трупе из Авганистана до 20. годишњице напада на САД, међутим, Ал Каида поручује да је рат са Америком далеко од завршеног, преноси CNN.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

У интервјуу за CNN, који је урађен преко посредника, званичник Ал Каиде је рекао за америчку медијску мрежу да ће "рат против САД бити настављен на свим фронтовима, уколико се не повуку скроз из остатка исламског света".

Раније, Ал Каида је ретко одговарала на питања, радије је бирала да се крије иза своје пропаганде, избегавајући и највећу дистанцу.

Није јасно због чега је група одлучила да се огласи сада, додаје CNN.

Стручњак за тероризам Пол Крикшанк, уредник CTC Сеншела, који је прегледао одговоре Ал Каиде, каже да је могуће да се осећају подстакнуто Бајденовим повлачењем трупа из Авганистана, али да је исто тако могуће да желе да скрену пажњу са недавних бројних губитака.

О повлачењу НАТО снага из Авганистана прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА