Најновије

ХУТИ РАЗОТКРИЛИ МОСАД: Објавиће све о израелском деловању у Јемену (ФОТО)

Хути из покрета „Ансар Алах“ намеравају да објаве документарац о активностима израелских специјалних служби у Јемену.

Хути (Фото: јутјуб)

Бригадни генерал Ансар Алаха Јахја Сари рекао је да ће филм која приказује размере Моссадових операција у земљи и њиховим циљевима бити приказан наредних дана.

Верује се да је објављивање филма повезано са недавним извештајима о заробљавању хутског борца шпијуна за којег се сумња да је радио за Израел.

Ибрахим ад-Дарахи ухапшен је у априлу ове године у јеменском граду Таиз. Безбедносни званичници рекли су медијима да је он имао два пасоша - јеменски и израелски. Израелски министар иностраних послова Ципи Хотовели рекао је да Израел "не зна ништа о томе".

Раније је такође речено да Израел и Уједињени Арапски Емирати раде на стварању заједничког обавештајног центра на стратешки лоцираном острву Сокотра, које припада Јемену. Поред тога, УАЕ су оптужени за изградњу ваздухопловне базе на јеменском острву Мајун у близини југозападне обале земље.

Оба ова догађаја, као и илегална путовања туриста из Абу Дабија у Сокотру, у којима су учествовали израелски туристи, заобилазећи дозволу владе Јемена, изазвали су негодовање руководства Хута, који су Емирате оптужили за кршење суверенитета земље и међународног права.

„Обиласци на острву Сокотра демонстрирају окупационе планове УАЕ, који ће заједно са ционистима доминирати јеменским острвима, а такође показују своје кораке ка нормализацији односа са режимом“, наводи се у саопштењу.

Претходно је хутски покрет запретио нападом на Израел ако се „укључи у било какву акцију против јеменског народа“. Јеврејска држава је озбиљно схватила ову претњу, посебно у контексту још једне рунде палестинско-израелског сукоба, распоређујући ПВО системе Iron Dome и Patriot у јужном граду Еилату.

Нови израелски напад на Сирију погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА