Најновије

ЛИБАНСКИ ГЕНЕРАЛ О БУДУЋНОСТИ УКРАЈИНЕ: Америчка ракетна артиљерија неће спасити Кијев

Слање напредних ракетних система дугог домета Украјини од стране САД неће преокренути ток на терену у корист кијевског режима. Ово мишљење је у интервјуу за Скај Њуз Арабија изнео либански бригадни генерал Халед Хамаде, шеф Регионалног форума за консултације и истраживања.

Химарс (Фото: Јутјуб)

Кијев је пре неки дан затражио од Вашингтона да обезбеди инсталације за далекометну артиљерију М270 MLRS, као и М142 HIMARS. Бела кућа разматра овај захтев као део већег пакета војне помоћи.

Међутим, слање америчког MLRS-а у Кијев неће променити правила игре у оружаном сукобу нити однос снага на терену, сигуран је Халед Хамаде. Према његовим речима, овај корак САД само ће за неко време закомпликовати актуелни сукоб и продужити отпор бранилаца неонацистичке власти.

Генерал је напоменуо да је у овом тренутку иницијатива у рукама војске Руске Федерације и савезничких снага, које активно ослобађају територије Донбаса. Упркос признању ефикасности руске војске, САД ће наставити да наоружавају украјинску страну и уводе све више санкција Москви.

„Тренутно је ситуација на терену под руском контролом. Њене снаге напредују на истоку Украјине“, потврдио је стручњак.

Према његовом мишљењу, Европска унија ће морати да плати високу цену за санкциони рат који је покренут против Руске Федерације. Брисел би требало да се припреми за погоршање економске и енергетске кризе у позадини своје неспособности да остане без руске нафте и гаса.

Будућност Украјине под вођством актуелног режима генерал је такође назвао песимистичком. Кијев ће постати финансијски терет за ЕУ.

„Ништа се неће променити у корист Украјине. Изгубиће своју улогу и претворити се у затворену аграрну земљу која живи од европске помоћи“, рекао је Халед Хамаде.

Исповести америчких плаћеника о Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА