Најновије

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ: Насиље никад није било својствено руском духу

Патријарх московски и целе Русије Кирил рекао је да у Русији, за разлику од Запада, није било ужаса колонизације захваљујући православној вери, јер насиље није својствено руском духу.

Патријарх Кирил (Фото: РИА Новости)

Патријарх Кирил је указао да су многи који су освајали Северну и Јужну Америку, Африку и колонизовали ове земље, са собом носили велики број смртних случајева, разарања, насиља и да су ова освајања остала застрашујућа страница у историји локалних народа.

- Ништа томе слично није се догодило у Русији. Можемо се запитати: "Зашто?" Одговор је веома једноставан - православна вера, православни људи нису могли да подносе смрт, уништавања, насиље, пожаре и рушења. То, једноставно, није одговарало духу руских људи - рекао је патријарх Кирил у проповеди у главном руском храму у Успењском сабору у Кремљу.

Руски патријарх је подвукао да је управо православље било спона која је ујединила два народа - Русе и Јакуте, преноси Спутњик.

- Наравно, у савременом свету се појављују разни проблеми и изазови и неопходно је да, превазилазећи те изазове, имамо на шта да се ослонимо. Ако говоримо о Јакутији, о Јакутима, о Русима који тамо живе, наравно, да је њихов заједнички напредак условљен међунационалним миром - истакао је патријарх Кирил.

О две речи које могу да зауставе рат у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА