Најновије

ПРИГОЖИНОВ ПЛАН У 12 ТАЧАКА: Русија иде на Кијев, Одесу, Харков, неефикасне команданте на суд

Оснивач Вагнерове групе Јевгениј Пригожин је изнео план за победу руских снага у Украјини у 12 тачака.

Јевгениј Пригожин (Фото: РИА Новости)

Предлог Јевгенија Пригожина преносимо интегрално:

„Саставио сам веома једноставан и разумљив план за победу Русије у овом рату. Молим сваког грађанина Русије да га проучи и подржи. Састоји се од 12 тачака:
1. Одмах зауставити испоруку гаса и било каквих ресурса оним земљама које снабдевају кијевски режим војном опремом.

2. Зашто није уништен генералштаб Оружаних снага Украјине, зграда Главне обавештајне управе и Службе безбедности Украјине у Кијеву, ако ове структуре званично врше терористичке нападе у Руској Федерацији? Уништити!

3. Јасно и јасно дефинисати границе специјалне војне операције. Наши војници не знају за шта се боре. Харков, Одеса, Николајев, можете ли одговорити на ово питање једном за свагда? Ово је наша историјска земља и ми ћемо је ослободити. То је то, тачка, без илузија и „договора“.

4. Зашто су у Украјини још нетакнути железнички мостови којима војни возови саобраћају у Донбас? Овај задатак је завршен ракетним нападом за неколико сати.

5. Одмах започети непријатељства код Кијева. Зеленски даје наређења за бомбардовање Доњецка, Белгорода, Брјанске области. Нема потребе да се уништава Кијев, али фронт код украјинске престонице ће брзо охладити усијане главе које сањају да бомбардују Крим и друге регионе Русије.

6. Натерати олигархе да раде за државу и за Победу! Одузмите њихову имовину онима који живе у иностранству иу луксузним вилама милијардера и усмерите их у војне потребе. Ово би требало да постане приоритет државе. Све за фронт, све за Победу!

7. Неефикасне команданте и вође војске не треба само сменити, већ их треба извести пред лице правде! Ово ће подићи морал свим борцима када виде да је правда стварна.

8. Сваки командант војске, па и чете, па и дивизије, па и вода, мора редовно да долази на прву линију фронта. Прво, само тако ће схватити како се боре и како живе његови борци. И друго, једино се тако може правилно планирати вођење операција: не из топлог штаба, већ на лицу места!

9. Без преговора са Кијевом – можете сести за сто само са стварним власницима Украјине, односно са Британијом и САД. А онда је могуће разговарати само о условима њиховог изласка из Украјине и ни о чему другом.

10. Имамо мобилизациони ресурс од 31 милион! Од њих је потребно изабрати 500 хиљада најмотивисанијих грађана, искључиво добровољаца и опремити их до највишег нивоа и они ће помести све што им се нађе на путу. Имамо најбогатију земљу. Погледајте успехе ПВК Вагнер са не више од 30-40 хиљада људи.

11. Ставити државу на „војне ноге“. По овом питању не би требало бити илузија. Све мора да ради за Победу. Увести ратни порез – за све чија су примања изнад егзистенцијалног минимума. Ко не жели да се бори - нека помогне рубљом.

12. Током Другог светског рата борила су се два рођака и један усвојеник Стаљина. Док се то код нас не деси, народ неће у потпуности веровати да је цело руководство земље заинтересовано за Победу.

Победа ће бити наша.

Неуспешан бег из Бахмута погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА