Најновије

РУСКЕ ТРУПЕ СТИЖУ: Ухапсити Лајчака, протерати Хила, Бореља и све британске држављане! (ВИДЕО)

Надам се да ће судије, које су дозволиле да се Међународни кривични суд у Хагу сроза испод сваког нивоа, бити ухапшене и да ће им се судити у Москви наочиглед читавог света, изјавио је адвокат и лидер Народне мреже Владан Глишић приликом гостовања у емисији Луча, на каналу Прави одговор.

Владан Глишић (Фото: ХелмКаст)

Према његовим речима, тај суд од самог почетка био „једно килаво рођено дете“, како је навео, зато што Американци нису никада хтели да прихвате да се примењује према њиховим људима.

– После тога, ни Русија ни Кина нису то прихватиле, и кад погледате, на територијама најмоћнијих држава тај суд нема надлежност – указао је он.

Глуишић је рекао и да је сусрет Си Ђинпинга и Владимира Путина у Москви „велики шамар политичком западу“. Он је рекао да треба спремно да дочекамо тренутак када стигну „руске и кинеске ослободилачке трупе“.

- Ако ми као народ ово преживимо, не смемо више никада да дозволимо да се Бугари, Албанци, Бошњаци и Хрвати извуку поново, као што су се извукли из Другог светског рата – навео је он.

Говорећи о томе какве би требало да предузмемо мере за заштиту свог територијалног интегритета, рекао је да је потребно ухапсити Мирослава Лајчака чим слети у Београд, а затим га прогнати, такође прогнати америчког амбасадора Кристофера Хила, протерати Жозепа Бореља, Високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност, Габријела Ескобара, америчког изасланика за такозвани Западни Балкан, уколико се појаве у Србији, и друге дипломате.

Он се сложио са констатацијом водитеља да они нису посредници у преговорима, и да је то погрешан назив, јер посредник према правној дефиницији означава неутралну личност која доводи две стране у везу ради склапања одређеног уговора или споразума, већ су они према истом правном схватању заступници Приштине и независности Косова, а заступник има сличну улогу као посредник, само није неутралан, већ заступа једну страну.

- Они су прекршили мандат тако што су престали да буду статусно неутрални, и господин Лајчак, и господин Борељ и господин Хил и господин Ескобар, сви они морају да добију етикету „персоне нон грата“. И да ми тражимо њихову персоналну замену, јер су прекршили правила статусне неутралности. Они нису посредници, него заступници, и не могу више да бораве у Србији јер су се показали као непријатељски настројени – објаснио је Глишић.

Он је предложио да истовремено треба да протерамо све држављане Велике Британије из наше земље. Зашто баш британске држављане, сазнаћете ако погледате емисију на каналу Прави одговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА