Најновије

ШТА БИ БИЛО ДА ЈЕ ОВО НОВАК УРАДИО!? Федерер годинама прозивао Србина, а сада је урадио нешто много горе!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер је у недељу донео одлуку која је тениску јавност оставила у чуду.

Федерер (Фото: Јутјуб)

Он се повукао са Ролан Гароса, јер је, како је и сам изјавио морао да послуша своје тело.

- После разговора са мојим тимом, одлучио сам да је потребно да се повучем са Ролан Гароса данас. После две операције колена и више од годину дана опоравка, важно је да слушам своје тело и не оптерећујем се превише. Одушевљен сам што сам одиграо три меча. Нема бољег осећаја него када сам на терену - поручио је Федерер. 

Федерер је у суботу одиграо исцрпљућ меч у којем је након више од три и по сата игре победио Немца Доминика Кепфера и сматра да није спреман за другу недељу турнира.

Тако се Матео Беретини без борбе пласирао у четвртфинале у којем ће играти са победником дуела Новак Ђоковић - Лоренцо Мусети.

Шта је Федерер причао о Ђоковићу

Новак Ђоковић је у прошлости често имао бројне проблеме са повредама због којих је био приморан да се повуче са турнира.

Није тајна да Ђоковић и Федерер нису у добрим односима, а Швајцарац је у неколико наврата сумњао у повреде српског тенисера, сматрајући чак и да их је лажирао.

На Дејвис куп мечу 2006. године у којем су се састали Србија и Швајцарска. Федерер је савладао Ђоковића у три сета, а на конференцији за медије је навео да не верује у Новакове повреде.

- Не верујем његовим повредама. Озбиљан сам, заиста. Мислим да је он превара, када се прича о тим повредама - рекао је тада Федерер. 

Ђоковић је претходно у мечу Дејвис купа победио Стана Вавринку и то после пет сетова, а у одлучујућем српски тенисер се жалио на повреду и звао физиотерапеута да му помогне. Федерер је сматрао да је Новак злоупотребљавао то правило.

Није то био једини пут када је Федерер прозивао Ђоковића, али тада је све почело...

Новак и Роџер - двоструки аршини

Невероватно је како су поново на делу двоструки аршини.

Након Федерерове одлуке да се повуче са Ролан Гароса иако очигледно није био повређен, готово сви су стали на страну играча из Базела. 

Да је Новак овако нешто урадио нема дилеме да би био разапет од стране медија и "тениских стручњака", који једва чекају да Ђоковића критикује из било ког разлога.

Федерер фер-плеј играч?

Федерер је тенисер који често добија награду за фер-плеј тенисера. Међутим, да ли је сада испао фер?

Није, наравно. Роџер овога пута није испоштовао ни турнир ни играче, већ је мислио само на себе.

Ђоковић је недавно на мастерсу у Риму одиграо скоро два меча у једном дану где је провео пет сати на терену, а онда га је у финалу чекао одморни Рафаел Надал.

Новак тада "није слушао своје тело" иако је било јасно да је изгубио много енергије, већ је изашао Рафи на мегдан и борио се до краја, те тако испоштовао и организаторе и ривала.

Испливали последњи дани легендарног Алија. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА