Најновије

БОШКО ОБРАДОВИЋ БЕЗ МИЛОСТИ: "Какви воде Министарство одбране, добро je да читава држава није одлетела у ваздух!"

На достављене захтеве Српског покрета Двери за озбиљно и хитно утврђивање одговорности свих у ланцу надлежности у вези са низом експлозија и пожара у компанији „Слобода АД Чачак” добили смо небулозан одговор државног секретара Министарства одбране Бранка Живановића да ми Чачани „немамо право да говоримо о Слободи”. На низ веома конструктивних предлога како да се овај проблем реши и избегну даљи акциденти у овој компанији добили смо још смешнији одговор да не желимо добро Војсци Србије још „из доба власти Обрадовића”!

Бошко Обрадовић. (Фото: Јутјуб)

Пише: Бошко Обрадовић

Шта мислити о државном секретару и његовим способностима када је спреман да изговори такву лаж за Српски покрет Двери који не само да никада није био на власти већ је опште познат као пример родољубиве политичке организације која се прва заложила за повратак редовног служења војног рока у Србији и увек и свуда говори и ради искључиво у интересу наше војске.

Разуме се да државни секретар није толико глуп да ово не зна већ мора по сваку цену да скрене пажњу са личне одговорности, јер се управо он налази на челу Савета за одбрамбену индустрију у времену у коме је све више афера управо у овој области наменске индустрије. Ни после четири године није разрешен случај нити индивидуализована одговорност због погибије два радника у компанији „Милан Благојевић” у Лучанима. Још увек није познат епилог рада тужилаштва по питању криминала и корупције у компанији „Крушик” из Ваљева у којој је приватним трговцима оружјем блиским СНС продавано наоружање по повлашћеним ценама на директну штету државне компаније. Најновија серија експлозија и пожара у само две недеље у компанији „Слобода” у Чачку показала је сву неозбиљност и неодговорност партијски доведених и постављених одбора директора ових компанија, као и њихових надзорних одбора које бира директно Министарство одбране.

Да ли је могуће да се све ово дешава у систему групације „Одбрамбене индустрије Србије” а да нико од надлежних још увек није поднео оставку нити је било која формирана комисија до сада утврдила било чију личну одговорност за пропусте у безбедности на раду, криминал и корупцију? После два сата непрестаних експлозија у току ноћи 4. јуна у Чачку и детонација јачих од НАТО бомбардовања „Слободе” 19. јуна због којих је читав град могао да страда, можемо само да закључимо да какви људи воде Министарство одбране добро је да читава држава још увек није одлетела у ваздух.

Ексклузиван текст Милана Видојевића за Правду прочитајте ОВДЕ!

Извор: Србин Инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА