Најновије

Медицинари дигли глас у Србији: Одлука о ПЦР тесту неуставна, хитно је укинути!

Запослени у крагујевачком Универзитетском клиничком центру који нису вакцинисани мораће по повратку са одмора, боловања или слободних дана да о свом трошку ураде ПЦР тест пре повратка на посао, а оваква срамотна одлука се спрема широм здравствених центара у Србији.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

На ову одлуку одмах су реаговали чланови чланови Синдиката медицинских сестара и техничара Србије захтевајући да се „стави ван снаге“ јер је у супротности са Уставом и законима Републике Србије. У саопштењу медијима али и директору крагујевачког Универзитетског клиничког центра Предрагу Саздановићу они ову одлуку не само да сматрају незаконитом већ и некоректном „због посебног новчаног издатка који пада на терет свих невакцинисаних запослених“ у установи УКЦ Крагујевац.

По њима се намеће питање „на основу којих законских прописа се доноси оваква незаконита Одлука у УКЦ?“. Они подсећају да је овако донета Одлука у супротности са чланом 21 Устава Републике Србије који „забрањује дискриминацију непосредну и посредну по било ком основу“ па и да ли је нека особа вакцинисана или не.

За Основну организацију Синдиката медицинских сестара и техничара Србије у крагујевачком УКЦ оваква одлука је и „незабележена у пракси поступања у здравственим установама на територији Србије“.

Путин угурао ментално нестабилног Трампа у Белу кућу како би дестабилизовао Америку? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: srbin.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА