Најновије

ШЕКЛЕР ШОКИРАО СРБИЈУ: До 1. септембра вакцина да буде бесплатна, после тога да се плаћа 200 евра!

Др Миланко Шеклер рекао је на Првој да се не залаже за обавезну вакцинацију, већ за вакцину која се плаћа.

Миланко Шеклер. (Фото: Јутјуб)

Шеклер је изнео контроверзан став - "вакцина би требало да се плаћа, и онда би се сви утркивали да је добију бесплатно". Наравно, вирусолог је овиме хтео да "дочара" како би требало мотивисати што више људи да се вакцинишу.

Коментаришући обавезну вакцинацију, Шеклер је рекао да се не залаже за ту опцију и објаснио како би то решио.

"Ја нисам правник, не знам како ће право то регулисати. Имате право на избор и имате право на живот. Мислим да је право на живот важније од права на избор", рекао је он.

"Ја сам против тога да вакцинација буде обавезна, рекао сам да не треба да буде бесплатна. Да је само привилеговани, војска, милиција, здравство, просвета, тако приме, нека њима буде бесплатно. А онда трговци да питају што ми нисмо приоритет? Па увозници, ови што се баве саобраћајем, гарантујем животом да би свака фирма тражила да се сви бесплатно вакцинишу. Сви би тада хтели да буду привилеговани. То сам и рекао. Да њима треба да буде бесплатна, а свима осталима сто евра. Ево, нека до 1. септембра буде бесплатна, а после тога ко хоће да се вакцинише, 200 евра је цена", рекао је он.

У појединим државама, прецизирао је он, невакцинисанима није забрањено ништа, већ имају избор.

"У Грчкој и Француској невакцинисани могу да уђу свуда, али морају да имају резултат теста. Никоме нису ускраћена права, да не могу да уђу у ресторан, већ морају да имају или једно, или друго. Имају избор па бирају шта им више одговара. Нико никога не треба да јури да га вакцинише. Имам другачији став када су здравствени радници у питању, видим да се то полако уводи у свету. Хајде овако да окренемо, сећате ли се колико су умирали здравствени радници док није било вакцине? Имали смо ми и по четири, пет хиљада новозаражених у априлу. Али они који раде у ковид болницама су се вакцинисали. Када се нагледаш тамо свега, немаш никакве дилеме, људима који тамо раде је све јасно", рекао је др Шеклер.

"Али треба да буде јасно и онима који нису у ковид болници, они могу да учествују у ширењу вируса и да повећавају опасност по здравствени систем. Од много чега зависи какав ће одзив бити, али мора да постоји један вид схватања шта значи када си вакцинисан, у стручном смислу", рекао је он.

Путин је понудио Бајдену употребу руских војних база у централној Азији и размену података о Авганистану! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА