Најновије

НЕЗАПАМЋЕНА ПЉАЧКА! Злато из Бора смо поклонили Кинезима, а сад га купујемо од њих и то само онда кад је цена највиша! (ВИДЕО)

Наше злато, које смо поклонили Кинезима, купујемо од њих по тржишним ценама у тренутку када је цена злата на светском тржишту највећа. А када цена пада, ми прекидамо куповину. Цела та прича је на граници велеиздаје, није обична пљачка у питању, рекао је заменик главног и одговорног уредника Таблоида Милан Маленовић у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Куповина РТБ Бор (фото: Јутјуб)

- Кинези су требали да по преузимању РТБ Бор плате 200 милиона долара за старе дугове Бора. Они су фактички скинули са рачуна РТБ Бор, а било је око 10 милијарди динара, а онда су задужили Бор у првој години за додатних 11 милијарди. И то је тих 200 милиона долара. Плус што су нашли неке количине злата на лагеру. Кад се све израчуна они су те 2018. године Бор купили за наше паре – казао је Маленовић.

Он је рекао да су Кинези ушли у Бор децембра 2018. године, а маја 2019. године ми тражимо од ММФ-а одобрење за куповину злата, што смо одмах и добили.  

- Дакле, ми смо знали у време када смо продавали Бор да постоји могућност да повећавамо златне резерве, и упркос томе, ми продајемо, заправо поклањамо странцима највеће налазиште злата на овом простору. Тек наредне 2020. године, кад је цена злата почела да дивља, купујемо 10 тона када је злато најскупље. Па онда још четири тоне у неким деловима, и то увек када је цена највиша, када постоји тенденција пада. Не онда када је најнижа, не! Ми увек купујемо када је најскупље – објашњава Маленовић.

Он је поновио да су Кинези купили то злато за наше паре, и сада га ваде, а ми га откупљујемо по највишим ценама.

- И они одлучују о свему, а у том власништву смо 37 одсто ми грађани, односно Србија сувласници РТБ Бора. Међутим, они узимају кредите на свих 100 одсто, и може да се деси да нам дође неки директор из Кине и каже, ви нисте отплаћивали кредит, и сад ћемо да вам узмемо комплетан РТБ Бор – казао је он.

Упитан да ли као власници 37 одсто РТБ Бора добијамо неки сразмеран проценат злата бесплатно, рекао је да не добијамо ништа, већ све плаћамо 100 посто.

- Са 37 одсто сувласништва немамо ниједног члана Надзорног одбора. Управни одбор немају, а чланови Надзорног свих пет су Кинези. Зашто? То треба питати Александра Вучића и Синишу Малог. Ово је на граници велеиздаје, кажем још једном. То није обична пљачка. Ово би само луд човек урадио или неко ко је злонамеран. Ако би се ово процесуирало, само треба доказати да су били при чистој свести – рекао је Маленовић.

Милан Маленовић (фото: Јутјуб)

Како је рекао, поред тога што су Кинези почистили паре са рачуна, укупна задужења РТБ Бора су „са неких две милијарде динара скочиле на преко 20 милијарди у првој години“.

- Кинези су узели 19 милијарди што краткорочних кредита, што нису плаћали рачуне, и за толико су задужили РТБ Бор за годину дана – казао је он.

Маленовић је рекао да у Бору има 130 тона руде злата и чист профит, након одбитака трошкова био би од злата 10 милијарди долара.

- Дакле, ми смо њима поклонили 10 милијарди долара – каже он.

Он је говорио и о другим кинеским инвестицијама у Србији, које су проблематичне са више аспеката, енормним кредитима и задуживањима Србије код Кинеза, о чему можете сазнати  у емисији.

- Србија је свачија колонија, а највише кинеска – закључио је он.

Српски војници окренули леђа генералима, ово је порука и Вучићу, читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА