Најновије

МИЛОШЕВИЋЕВО ПРОРОЧАНСТВО ИЗНЕНАДИЛО СВЕ: Нико није веровао да ће се обистинити ове његове речи!

– Јако добро сам познавао Миру Марковић, јер сам био добар друг са њеним мужем Слободаном Милошевићем. Студирао сам са Слобом, заједно смо били по разним радним акцијама. Додуше он је на тим акцијама био шеф а ми смо радили и копали – овако почиње причу адвокат Мирослав Тодоровић, човек који је дао први посао Мирјани Марковић.

Слободан Милошевић. (Фото: Јутјуб)

– На тим радним акцијама се ми постројимо а Слоба врши смотру. Онда смо се ми, његови другари, смејали, било нам је смешно што он врши  смотру. А он нам рече – Само се ви смејте, бићу ја једног дана председник државе. Још тада је то рекао – рекао је Тодоровић.

Он је у емисији “А шта ви мислите” испричао и како је запослио Миру Марковић на молбу Милошевића.

– Ја сам у то време радио у радничком универзитету Ђуро Салај. И једног дана ме зове Слоба, он је иначе у то време био у кабинету код Бранка Пешића.

– Ајде Тодоровићу, види шта ћемо са овом мојом Миром, рекао ми је Милошевић.

И ја нађем начина и примимо је. Била је стручни сарадник. У том периоду сам доста сазнао ствари од ње. Њена судбина је била јако тешка”, испричао је Тодоровић.

Како каже, Мира Марковић је вукла комплекс због свог порекла.

– Отац Мома Марковић је није признао за ћерку, а прича се да је њена мајка Вера Милетић радила за Гестапо. Наводе на пример да она пролази Кнез Михаиловом улицом и ако наиђе неки комуниста који треба да се ухапси, она прође поред њега и да знак. И њега ухапсе. Иначе она је Миру родила на фронту, донела је кући и дала је својој мајци. Рекла је мајци – она је моје дете, Мома Марковић је отац. Кад се заврши ова прича ми ћемо доћи. Та прича се никад није завршила. Она је наводно страдала у логору Јајнци. Али, ако питате у Пожаревцу рећиће вам да су њу извукли из логора и да су је убили комунисти – испричао је Тодоровић.

Овај познати београдски адвокат каже да је подједнако тешка и судибина Слободана Милошевића.

– Слоби су се убили и отац и мајка. Ишао сам на сахрану његове мајке Станиславе, она је била професорка у Пожаревцу. Милошевићев отац је завршио богословски факултет, био је генерација патријарха Павла. Видео сам ја њихове заједничке слике како се грле – каже Тодоровић.

Док је радио као свештеник, Милошевићев отац је у једном тренутку желео да се ожени са Станиславом, Слобином мајком али владика није дозволио јер је она била комуниста.

– Слобин отац је због тога скинуо мантију. После је је неко време радио као професор руског, али није дуго издржао тај страшан прескок од тумача Бога до богомрсца. Извршио је самоубиство – испричао је он.

Ердоган спрема договор са талибанима, турска војска ускоро на новом задатку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: objektiv.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА