Најновије

Хрвати не могу да се помире са чињеницом да је Тесла Србин

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива Хрватску да престане да фалсификује историју и својата српске великане, као у случају Николе Тесле, којег сада намерава да стави на Евро кованице.

Никола Тесла (Фото: pixabay. com)

– Хрватска својата Теслу као свог научника, а требало им је скоро 30 година да му обнове споменик у Госпићу који су срушили током „Олује“. Лицемерје Хрвата се нарочито види у чињеници да су током Другог светског рата усташе побиле 520 Срба из Теслиног завичаја, од којих 11 најближих рођака. Сва та фарса и модел „кићења туђим перјем“ је још једна провокација и покушај Хрватске да настави систематско брисање свих трагова постојања Срба кроз историју у границама садашње њихове државе – изјавио је председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је Тесла рођен у аустријској царевини, односно у Војној крајини, која је била искључиво насељена Србима и ван јурисдикције Загреба, односно под директном управом Беча. Његов отац је био свештеник Српке православне цркве, а Тесла је безброј пута потврђивао своје српско порекло.

Министар полиције прекршио низ закона показивањем осакаћених тела. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА