Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Срушио бих Пинк, а Митровићу забранио рад у јавности (ВИДЕО)

Лидер Народне странке Вук Јеремић рекао је синоћ да би, када би дошло до смене владајућег режима, срушио Пинк а Жељку Митровићу би суд, на основу Закона о лустрацији, изрекао забрану бављења било којом врстом јавног посла.

Јеремић (Фото: Јутјуб)

Јеремић је био гост емисије „Преглед дана “ где је говорио о томе како би он разговарао са Аљбином Куртијем, зашто његова странка подноси кривичне пријаве против Ане Брнабић, Зоране Михајловић и оснивача Миленијум тима, шта би урадио са Рио Тинтом и подржава ли јединствену листу опозиције.

На питање како би он јуче разговарао у Бриселу са премијером Косова Аљбином Куртијем који је рекао да је Србија починила три геноцида и да од ЗСО нема ништа, Јеремић је рекао да од тог Бриселског процеса очигледно више нема ништа.

„Разлог је то што је Србија већ предала све оно што је у оквиру Бриселског процеса могла да преда албанској страни, расформирана је српска држава практично на северу Косова и Метохије, предат је Електроенергетски систем, дат је међународни телефонски позивни број и тако даље, све се то десило од 2013. године до данас и сада оно што Приштину занима је оно што не може да добије у Бриселу. а то је столица у УН и чланство у међународним организацијама“, рекао је он.

Према његовим речима, у септембру можемо очекивати офанзиву Приштине и на УНЕСКО, а прошли пут, када се гласало, за длаку је избегнут пораз.

„Овај пут Србија није спремна за гласање јер је у последњих годину дана направила низ ‘трапавих’ дипломатских корака и овај пут ће бити тежа ситуација“, рекао је он, подсећајући да се о томе не одлучује у Бриселу.

Говорећи о кривичним пријавама које је Народна странка данас поднела Специјалном тужилаштву за организовани криминал против Ане Брнабић, Зоране Михајловић и Миленијум тима Јеремић је објаснио да је пријава поднета због „тајног гасовода који се гради код Лознице“.

„На основу тајне одлуке владе, тајне одлуке Србијагаса о јавној набавци додељује се за 15 минута преговарачког процеса компанији Миленијум тима посао вредан 75 милиона евра“, рекао је Јеремић.

Упитан шта би урадио са ТВ Пинком када би дошло до смене владајућег режима, он је кратко одговорио да би га срушио.

„Ја бих га лично срушио. И наравно, не бих га срушио ван закона. Сигурно постоји неки комунални разлог због којег та зграда не треба да се налази на том месту. Пре свега Жељку Митровићу лично бих, не ја, већ суд на основу Закона о лустрацији изрекао забрану бављења било којом врстом јавног посла“, рекао је Јеремић.

Целокупно гостовање Вука Јеремића у „Прегледу дана“ на Неwсмаx Адриа можете погледати овде:

Путин има тајне сателитске снимке 11. септембра који би могли да сруше америчку владу. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА