Најновије

ОБРАДОВИЋ: Беливуков клан није постојао пре доласка СНС

Лидер Двери Бошко Обрадовић коментаришући исказ Вељка Беливука који је објавио истраживачки портал КРИК, каже да је сигурно да клан Веље Невоље није постојао пре доласка Српске напредне странке на власт.

Обрадовић (Фото: Јутјуб)

„Најпре треба поставити неколико кључних питања: Да ли је Беливуков исказ из Тужилаштва до ког је дошао КРИК аутентичан? Да ли Беливук говори истину када детаљно излаже своје личне сусрете и односе са највишим државним функционерима? Да ли су председник државе и његови најближи сарадници били интимуси са најмонструознијим криминалним кланом у Србији новијег времена, како га сада назива управо владајући режим и њему блиски медији?“, рекао лидер Двери.

Обрадовић каже да је једно сигурно:

„Беливуков клан није постојао пре доласка СНС на власт! О томе сам писао у својој књизи „Криминални кругови – Бела књига о криминалу и корупцији у врху МУП-а Србије и актуелне власти СНС“.

Обрадовић наводи да је пре скоро две године отворио ову тему серијом конференција у Народној скупштини и да су тада, како каже, режимски медији ћутали о свему томе.

“ А данас хапсе по поглављима моје књиге“, оцењује Обрадовић.

Додаје да још увек ћуте о улози Дијане Хркаловић, као „кључног експонента мафије у врху тадашњег МУП-а“.

„Поставља се питање како је КРИК дошао до исказа из Тужилаштва и да ли то сада пуштају стране обавештајне службе у функцији притиска на Вучића да потпише признање лажне државе Косово? Оно што је овде проблем јесте што је сваки режим имао свог Беливука који је служио за прљаве послове: од Милошевића, преко ДОС-а, до СНС. Зато нам је потребна не само промена власти већ и промена комплетног корумпираног система који овде траје више од 30 године“, закључује Обрадовић.

Подсећамо, КРИК је објавио исказ Вељка Беливука, шефа криминалне групе осумњичен за више бруталних ликвидација.

Он је, како наводи КРИК, на саслушању у тужилаштву пре две недеље негирао да је убица, али је говорио о свом наводном односу са председником Србије Александром Вучићем и другим људима из врха Српске напредне странке.

Како је испричао, Вучић и његови сарадници тражили су му више услуга – да контролише да се на Партизановим трибинама не скандира против председника, да застрашује оне који су организовали протесте против власти, обезбеди мир на Паради поноса, али и да утиче на таксисте да откажу протесте против апликације за превоз „ЦарГо“, пише у транскрипту Беливуковог саслушања до којег је дошао КРИК.

Чека ли нас пооштравање мера 1. августа прочитајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА