Најновије

ГОЈКОВИЋ: Високи представник Валентин Ицко, забрањује истину, да геноцида у Сребреници није било

Коалиција НАДА (ПОКС-ДСС и 19 Удружења грађана) најоштрије протестује поводом контроверзног закона о забрани негирања непостојећег геноцида, који на силу намеће високи представник за Босну и Херцеговинину Валентин Ицко.

Жика Гојковић (Фото: ПОКС)

- У научном раду Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у Сребреничкој регији у периоду од 1992. до 1995. године, научно је доказано да геноцида није било. Извештај ће и званично бити презентован јавности у понедељак. Сматрамо да Ицко није смео да намеће Закон, који за негирање таквог научно неутемељеног геноцида предвиђа чак и затворске казне, истакао је др. Милош Јовановић председник ДСС.

Његов коалициони партнер, председник ПОКС, Жика Гојковић сматра, да поводом оваквог понашања високог представника Ицка, треба да реагује наше Министарство спољних послова. 

- Обзиром да је Србија, посредовала да се постигне мир у Босни и Херцеговини 1995. године и једна је од потписница Дејтонског споразума, на овакво понашање Ицка, наша држава треба и званично да реагује.

Гојковић је подсетио и да је шведски професор Универзитета Упсала, Шел Мангусон раније научно доказао да бошњачком народу није претило уништење током ратова деведесетих, односно да није било геноцида у Сребреници. Као и да је својим  пресудама Хашки трибунал допринео обезвређивању Холокауста и других стварних геноцида.

Шта званична Москва каже о Инцковом потезу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА