Најновије

Абазовић шокирао Црну Гору: У мањинској влади нема места за ДФ и ДПС

Коалиција “Црно на бијело” предложила је модел мањинске владе у којој, како је казао лидер Грађанског покрета УРА и потпредседник Владе Дритан Абазовић, не би било места за Демократски фронт и Демократску партију социјалиста.

– Наш концепт је јасан – хоћемо мањинску владу, да је подржи може свако, али да уђе нијесам сигуран – нагласио је Абазовић.

Истакао је да би у моделу мањинске владе коју предлажу било места и за актуелне министре, као и да би волео да концепт који предлажу подрже и ДФ и ДПС.

Абазовић је казао да нису размишљали ко би могао да буде премијер, јер прво треба видети да ли имају потребну подршку, као и да су највише контаката о концепту мањинске владе имали са Социјалистичком народном партијом. Рекао је да ће СНП заузети став на страначким органима и да би волио да добију њихову подршку.

Друга опција, како је навео, била је да се иде на изборе, али да је Главни одбор ГП УРА синоћ једногласно подржао модел мањинске владе.

Абазовић је оценио да је Влада у претходном периоду урадила доста, али да резултати нису били као што је очекивано због недостатка подршке.

Рекао је да су дошли до предлога који је њихово аутентично решење за тренутну ситуацију, као и да је разговарао са бројним актерима са домаће политичке сцене, међународним партнерима, како би нашли задовољавајуће решење.

– Сада смо дошли у ситуацију да када треба да одблокирамо европски пут, изаберемо врховног државног тужиоца, стварамо правну државу, ми не знамо да ли имамо 41 посланика, а камоли више. Никад нећемо подржати политички кукавичлук, ми нудимо модел за који сматрамо да је могуће решење. Никоме га не намећемо, то је могуће решење које ће бити понуђено 81 посланику и ако је могуће да га подржи најмање 49 посланика – додао је Абазовић.

Ако не може да се реши ситуација, избори остају као чисто решење, казао је председник Грађанског покрета УРА.

– Ако нас концепт добије подршку, можемо поднети иницијативу кад год хоћемо, ако нас концепт не прође, нека је поднесе ко хоће – додао је он.

Абазовић је, одговарајући на питање новинара, казао да нема ништа ни против Демократа ни Демоса.

– Што се тиче опозиције, ту је мало ситуација другачија, не могу сад да нацртам како би та влада изгледала. Мислим да ће до краја седмице рећи сви јасни став, на основу чега цемо закључити да ли идеја има подршку – рекао је Абазовић.

Он је оценио да су политички неозбиљне оптужбе да је неко “издајник”, да “ради за Вучића, Ђукановића…”.

Извор: vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА