Најновије

СРАМОТА! РТС по први пут није преносио Параду победе из Москве!

У Москви је данас одржана Парада победе посвећена 77. годишњици Победе у Великом отаџбинском рату, а према програмској шеми Радио телевизије Србије, они нису планирали да преносе Параду.

Фото: Правда

Овогодишња парада на Црвеном тргу посвећена 77. годишњици Дана победе разликовала се од свих претходних после завршетка Другог светског рата 1945. године.

Ова парада се одржавала истовремено док траје војна операција у Источној Украјини па је била посвећена, не само онима који су се у Другом светском рату борили против Хитлерове армије, већ и садашњим војницима и официрима који ратују, како наводе у Москви, против неонациста у Украјини. Управо зато ће осам ловаца “миг-29” над Црвеним тргом направити слово З које као знак препознавања имају руске механизоване јединице које се сада налазе у Украјини.

Парада је почела тачно у 10 часова када је кроз капије Спаске куле изашао аутомобил “аурус” са бројем 0001 у којем је био министар одбране Сергеј Шојгу. Он је обишао јединице које учествују на паради, а затим рапортирао председнику, уједно и врховном команданту Владимиру Путину. По традицији Путин, после параде, полаже цвеће на гроб Незнаног јунака поред зидина Кремља.

На РТС-у нисте могли да гледате Параду победе. То можете учинити ОВДЕ.

Извор: Нулта тачка

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА