Најновије

БЕОГРАДСКИ ИЗБОРИ: Изборним листама уплаћено 60,2 милиона динара

Град Београд уплатио је данас 60,2 милиона динара изборним листама које су учествовале на изборима за Скупштину града који су одржани 3. априла, а освојиле су више од један одсто гласова, потврдио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Фото: Јутјуб

Сума уплаћена из јавних извора за покриће трошкова изборне кампање која добије свака изборна листа опредељују се према броју гласова освојеним на изборима, наведено је Весићевој писаној изјави.

Изборној листи „Александар Вучић – Заједно можемо све“, која је освојила 48 одборничких места, уплаћено је 18.650.450,13 динара, изборној листи „Владета Јанковић – Уједињени за победу Београда“ коју ће представљати 26 одборника уплаћено је 11.022.379,53 динара док је изборној листи „Морамо – за добар град“ која је добила 13 одборника пребачено 6.514.883,26 динара, наводи Весић.

Изборна листа „Ивица Дачић – премијер Србије, Тома Фила – градоначелник Београда“ која је добила осам одборничких места уплаћено је 4.782.230,85 динара, изборна листа „Милош Јовановић – Нада за Београд“ коју ће у будућем градском парламенту представљати седам одборника добила је 4.434.500,37 динара.

Изборне листе „Милица Ђурђевић Стаменковски – српска странка Заветници“ и „Бошко Обрадовић – српски покрет ДВЕРИ- ПОКС- Милош Парандиловић-Патриотски блок за обнову краљевине Србије“ које су освојиле по четири мандата добиле уплате од по 3.394.308,93 динара, објавио је Весић у писаној изјави.

Уплате из буџета града Београда су, како је навео, добиле и оне изборне листе које нису прешле цензус од три одсто гласова за улазак у Скупштину града Београда, али су освојиле су више од један одсто гласова, односно 0,2 одсто гласова ако су изборне листе националних мањина.

Изборним листама „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“, „Душко Вујошевић-Борис Тадић-Ајмо људи“, „Војин Биљић-СУВЕРЕНИСТИ-Саша Радуловић-Милан Стаматовић-др Јована Стојковић“ и „Руски мањински савез за Београд – АЛЕКСАНДАР БУХАНАЦ“ уплаћено је по 2.007.387,00 динара, наводи Весић у писаној изјави која је објављена и на порталу града Београда.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА