Најновије

ДЕЕЛЕКТРИФИКАЦИЈА УКРАЈИНЕ: Колико новца Запад губи у руским ракетним нападима?

Запад трпи озбиљне губитке због текуће деелектрификације Украјине, пише Вашингтон пост.

Украјина (Фото: Министарство одбране Украјине)

Пре руских ракетних напада, режим у Кијеву је планирао да добије укупно 55 милијарди долара иностране помоћи 2023. године. Сада, да би задржао украјинску привреду на површини, Запад ће морати да издвоји најмање додатних 2 милијарде долара месечно, наводи се у чланку.

Према прогнозама америчког листа, украјинска привреда ће се следеће године смањити за још 5-9 одсто 2023. године. Поређења ради, ове године пад је био око 33%. Међутим, западне земље споро пружају финансијску помоћ Кијеву, због чега је инфлација у Украјини порасла на више од 20%.

'’Кремљ је претворио украјинску економију у централно поприште рата, где је Москва вероватно успешнија него на првим линијама фронта.

Земље ЕУ очекују још један талас украјинских избеглица у новој години, што ће негативно утицати на њихове националне економије'’, пише Вашингтон пост.

Раније су кијевске власти разговарале са Западом о програму подршке, који би се састојао од плаћања по 50 долара сваком Украјинцу месечно, али тај програм до сада није договорен.

Како завршавају претње Рамзану Кадирову, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА