Најновије

Словачка Влада пожурила да пошаље авионе Украјини пре почетка протеста испред авио базе (ВИДЕО)

Већ у изборној кампањи у Словачкој је Сорошев ђак, сада актуелна председница Словачке Зузана Чапутова рекла да жели да Словачка постане место где се "Словаци неће бојати умирати". Обећала је такође да ако дође до било које врста америчке интервенције огласити референдум. Обећала је референдум за сва могућа питања и смањење цензуса  за референдум.

Многи тумаче реченицу Чапутове "да се Словаци неће бојати умирати" као најаву доласка Ковида и увлачења земље у рат са Русијом, а не као лапсус како је она касније објашњавала своје речи.

Од тих дана прошло је много воде Дунавом. Актуелна Влада Словачке се “покидала са ланца” и својим потезима се дословце се сме народу пред очи већ од 29. фебруара 2020. године. Данас, ова пародија од Владе, упркос свих медијских анализа закона, изјава правних експерта , поднетих тужби и протест грађана поклонила је Украјини четири МиГ-29 које су пар сати пре почетка протеста против овог потеза полетели из са војног аеродрома Слиач,  који служи као америчка војна база. Власт је пожурила да пошаље авине јер је за данас најављен протест и блокада базе Слаич.

- Знају да ће ићи у затвор. Да ли знају да ако крене рат избора неће бити или очекују да ће им амбасада наместити изборе – рекао је власник Телевизије Словен Петер Котлар.

- Придружите се иде коју су најавили из покрета “Брат за Брата”. Ми морамо сад ујединити све патриотске снаге да ли су лево или десно чак и екстремније, видећемо коме стоји до народа и коме до свога ега - рекао је он. 

Судија Штефан Харабин и кандидат за председника објавио је данас целу оптужбу из 2017. против Микулаша Дзуринду због бомбардовања Југославије који је тада био премијер Словачке са комплетном правном анализом.

На скуповима “Поход за мир”  које су данас биле испред Скупштине Словачке, а јуче у градовима Зволен и Лученец. Људи су се гласно бунили слања авиона. Демонстранти тврде да се интересе НАТО и ЕУ стављају испред интереса Словака. Они сматрају да само јединство Словена може донети свет без оружја и мир за све народе. 

- Да се то може десити потребна је промена политичког система ,политике партија. Позивамо Украјинце да отерају нацисте и да се удруже са осталим Словенима, да коначно завршимо те братске ратове и тако променимо цео свет и заврши хегемонија Америке. Сви народи могу живети у хармонији и миру без рата, да се здраво хранимо и не једемо бубе, можемо помоћи природи и без тога да је прво уништимо као Грета са зеленим експертима. Судбина Словака је да буду мост међу Словенима и народима и пружимо вама руку – речено је на скупу у Зволену.

- Људи шта је са вама ? Шта сањате? У шта сте то уверени? Који члан 5? Они нас жртвују ви то не видите? Нико неће доћи да вас спасе. Никакав Холанђанин или Американац, умрећете од глади. Кад сте изгубили душу да је вам све једно? Словаци тако сте имали велику душу, где сте? Зар то желите рат? Ако не треба да будете овде сви – говорила је жена у сузама.

Народни политичар из странке Домов - Слота се захвалио што долазе политичари без партијских реклама , и прозвао остале народне политичаре, удружења, покрете и  странке на Маршеве за мир.

- Маршеви за мир су јасно показали да нарпд Словачке желе јединство пронародних снага, желе да се по сваку цену скрене са правца који су либерали кренули, то није пут којим Словачка жели да иде и за то треба да сви патриоти буду заједно – рекао је Слота.  Он је јавно подржао иницијативу покрета “Брат за Брата”.

Slovenská vláda sa pred začiatkom protestov pred základňou ponáhľala s vyslaním lietadiel na Ukrajinu

Sorošova študentka, súčasná prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová už počas predvolebnej kampane na Slovensku povedala, že chce, aby sa Slovensko stalo miestom, kde sa „Slováci nebudú báť umierať“. Sľúbila tiež, že vyhlási referendum, ak dôjde k akémukoľvek americkému zásahu. Sľúbila referendum o všetkých možných otázkach a zníženie hranice referenda.

Čaputovej vetu „že Slováci sa nebudú báť zomrieť“ si mnohí vykladajú ako oznámenie o príchode Covidu a zapojenia krajiny do vojny s Ruskom, a nie ako lapsus, ako svoje slová neskôr vysvetlila.

Od tých dní pretieklo cez Dunaj veľa vody. Súčasná vláda Slovenska sa „odtrhla z reťaze“ a svojimi činmi sa od 29. februára 2020  doslova vysmieva  ľudom. Dnes táto paródia na vládu, napriek všetkej mediálnej analýze zákona, vyjadreniam právnych expertov, podaným žalobám a protestom občanov, dala Ukrajine štyri MiGy-29, ktoré vzlietli niekoľko hodín pred začiatkom protestu. proti tomuto presunu z vojenského letiska Sliač, ktoré slúži ako americká vojenská základňa. Vláda sa poponáhľala s vyslaním lietadiel, pretože na dnes bol ohlásený protest a blokáda základne Sliač.

- Vedia, že pôjdu do väzenia. Vedia, že ak začne vojna, voľby nebudú, alebo očakávajú, že voľby za nich zmanipuluje ambasáda - povedal majiteľ Televízie Sloven Peter Kotlár.

- Pripojte sa k myšlienke, ktorú vyhlásilo hnutie „Brat pre brata“. Teraz musíme spojiť všetky vlastenecké sily, či už sú ľavicové alebo pravicové i extrémnejšie, uvidíme, kto stojí pri ľuďoch a kto pri ich egu – povedal. 

Sudca Štefan Harabin a kandidát na prezidenta dnes zverejnil celé obvinenie z roku 2017 proti Mikulášovi Dzurindovi z bombardovania Juhoslávie, ktorý bol v tom čase predsedom slovenskej vlády, aj s kompletným právnym rozborom.

Na zhromaždeniach "Pochod za mier", ktoré sa konali pred Slovenským parlamentom a včera v mestách Zvolen a Lučenec. Ľudia hlasno namietali proti vyslaniu lietadla. Demonštranti tvrdia, že záujmy NATO a EÚ sú uprednostňované pred záujmami Slovákov. Veria, že iba jednota Slovanov môže priniesť svet bez zbraní a mier pre všetky národy.

- Aby sa tak stalo, je potrebná zmena politického systému a straníckej politiky. Vyzývame Ukrajincov, aby vyhnali nacistov a spojili sa s ostatnými Slovanmi, aby konečne ukončili tie bratské vojny a zmenili tak celý svet a ukončili hegemóniu Ameriky. Všetky národy môžu žiť v harmónii a mieri bez vojen, ak sa budeme zdravo stravovať a nejesť chrobákov, môžeme prírode pomôcť bez toho, aby sme ju najskôr ničili ako Gréta so zelenými odborníkmi. Osudom Slovákov je byť mostom medzi Slovanmi a národmi preto dovoľte nám, aby sme  vám podali ruku – zaznelo na stretnutí vo Zvolene.

- Ludia, čo je s vami? o čom snívate? O čom si presvedčený? Aky článok 5? Obetujú nás, ty to nevidíš? Nikto ťa nepríde zachrániť. Žiadny Holanďan alebo Američan, budete hladovať. Kedy ste stratili dušu, že vám na ničom nezáleží? Slováci, vy ste mali takú veľkú dušu, kde je? Chcete vojnu? Tu by ste mali byť všetci - povedala žena v slzách.

Národný politik zo strany Domov-Slota vyjadril vďaku za prítomnosť politikov bez straníckych reklam že na Pochody za mier pritiahol aj iných ľudových politikov, združenia, hnutia a strany.

- Pochody za mier jasne ukázali, že národ Slovenska chce jednotu pronarodných síl, chce sa za každú cenu odvrátiť od smeru, ktorým sa vydali liberáli, to nie je cesta, ktorou chce ísť Slovensko a na to musia byť všetci vlastenci spolu - povedal Slota. Verejne podporil iniciatívu hnutia „Brat za brata“.

EСКАЛАЦИЈА У СИРИЈИ: Нападнути амерички војници, Бајден покренуо ваздушне ударе

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА