Најновије

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНИЈА НЕГО ШТО СЕ У СТАРТУ МИСЛИЛО: Погледајте шта су све Украјинци "оставили" испред руских линија (ВИДЕО/ФОТО)

Украјина је први пут признала да је претрпела значајне губитке у недавно покренутој контраофанзиви. Ово су открили украјински војни извори. Војска је за инцидент окривила команду која је направила грешке у стратегији борбе.

 Украјинске трупе, које су укључивале до три вода моторизоване пешадије, прешле су у офанзиву у блиској борбеној формацији.

 С обзиром на кратере који су се формирали, може се претпоставити да је руска армија користила најмање пуковску запремину ватре.

Руски блогери избројали су са различитих локација 74 уништена комада војне опреме међу којима су тенкви, борбена возила. самоходне хаубице итд.

Након откривања украјинских јединица, руска војска је извршила артиљеријски напад, приморавајући украјинске трупе да се повуку са линије ватре.  Ситуација је постала тешка за Украјинце када су, прешавши линију напада, њихове снаге наишле на противтенковску и ватрену ватру руске војске.  То је резултирало великим губицима оклопних возила и прекидом контранапада.

ЗАПАД У НЕВЕРИЦИ, АЛИ СНИМЦИ СУ ПРАВИ: Кинско наоружање стиже на фронт - ово није могло без одлуке КП Кине (ВИДЕО)

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА