Најновије

СКАНДАЛ У ЕВРОПИ: У Украјини се појавила борбена возила без сагласности земље произвођача (ФОТО/ВИДЕО)

Берн води истрагу због оклопних транспортера „Eagle I“ швајцарске производње који су завршили у украјинској војсци, рекао је за РИА Новости Фабијан Мајенфиш, портпарол државног секретаријата за економију (SECO).

Eagle I (Фото: Јутјуб)

"Швајцарска наставља да разјашњава чињенице и тренутно је у контакту са Немачком у том контексту. Није познато колико ће дуго трајати ова разјашњења", рекао је он.

Портпарол је рекао да је 90-их година Данској предато 36 оклопних транспортера Eagle I, а 2012. године ова земља је поднела захтев за реекспорт 27 возила приватне немачке компаније. Према његовим речима, у Копенхагену су, на одговарајући захтев из Берна, рекли да ову опрему никоме нису пренели без сагласности Швајцарске. Мајенфиш је такође нагласио да би само број шасије омогућио да се јасно утврди порекло возила, али секретаријат није имао ове информације.

Берн је, позивајући се на принцип војне неутралности, раније одбио захтеве Немачке, Шпаније и Данске за реекспорт муниције швајварске производње у Украјину. Како су власти нагласиле, Швајцарска може одбити препродају војног материјала ако је држава којој су намењени умешана у међународни оружани сукоб.

Неуспешан бег из Бахмута погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА