Најновије

ОВАЈ ПУТ "ХИБРИДНА ШАРГАРЕПИЦА": Борељ о "историјској шанси Западног Балкана за чланство у ЕУ" - са све Турском и Украјином

Високи представник за спољну политику и безбедност Европске уније Жозеп Борељ изјавио је да Западни Балкан, Турска, Украјина, Молдавија и Грузија имају историјску прилику да своју будућност чврсто повежу са Европском унијом, преноси Коха.
Борељ

Борељ

Поводом 20 година од највећег таласа проширења ЕУ када је у Унију примљено десет нових чланица, Борељ је у саопштењу навео да ЕУ није завршила свој посао.

„Наш посао на поновном уједињењу континента није завршен. Знали смо то пре 2022. године, а знамо још боље данас, због руске агресије на Украјину. Последњих година милиони Европљана показали су вољу и наду да се придруже пројекту ЕУ. Западни Балкан, Турска, Украјина, Молдавија и Грузија имају историјске прилике да чврсто повежу своју будуц́ност са Европском унијом. Проширење ЕУ је трансформативна политика која повећава безбедност, правду и демократију, повец́ава животни стандард Европљана”, рекао је Борељ.

Он је додао да ЕУ и земље кандидати сарађују у области безбедности и одбране, како би се заједно суочили са бројним геополитичким изазовима.

Борељ је нагласио да ЕУ такође ради на реформи и да има за циљ већу, али и моћнију Унију.

“Земље кандидати и Европска унија имају историјску шансу да изграде већу, дубљу и јачу Европску унију“, казао је Борељ.

Прочитајте ОВДЕ шта Вучевић каже о будућој влади Србије

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА