Најновије

"Е ВИВА, МОНТЕНЕГРО!" Са заставама Милове Црне Горе и Албаније испред манастира у Цетињу! Неки су покушали и да уђу! (ВИДЕО)

Испред Цетињског манастира данас је одржан скуп који је назван патриотски.

Милогорци (Фото: Јутјуб)

Скуп је завршен око 17.40 уз позив да се дође на скуп који је заказан за 6. септембар на Тргу независности у Подорици.

Део учесника је у једном тренутку направио живи зид испред манастира да би га, како кажу заштитили док се остали разиђу.

Учесници скупа су раније поручили да су се са полицијом договорили да не буду на платоу испред манастира.

Неколико учесника је у једном тренутку пришло испред манастира, али их је полиција вратила уз кратку расправу.

У 17 часова су се огласила звона са манастира што је поздрављено аплаузом и повицима "Е вива, Монтенегро", али и из понеку псовку.

Скуп, како је раније, наведено организује "група грађана са кружног тока из јануара".

Учесници скупа су носили заставе Албаније и Милове Црне Горе.

Неколико полицијских аутомобила паркирано је код Цетињског манастира.

Представник Савета за грађанску контролу рада полиције Бранислав Радуловић прати поступање полиције на скупу, односно да ли ће она заштитити имовину и лица.

Радуловић је, како је потврђено "Вијестима", у контакту са Управом полиције и Митрополијом црнгорско приморском.

Јавна окупљања су мерама Националног координационог тела (НКТ) ограничена на 100 особа на отвореном јавном простору, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра између лица, ношење заштитних маски и дезинфекцију руку одговарајућим дезинфекционим средством.

Те мере су се масовно кршиле протеклих недеља на прославама изборног резултата опозиције, на такозваним ауто-литијама и такозваним анти-литијама.

Полиција је 23. августа блокирала улаз у Подгорицу, казавши да су организовани доласци грађана спречени у циљу спречавања ширења корона вируса у складу са мерама и наредбама Министарства здравља.

Митрополија црногорско-приморска забринута због најављеног скупа

Митрополија црногорско-приморска саопштила је да се полиција не оглашава, нити одговара на дописе везане за данашњи скуп пред Цетињским манастиром, за који се не зна да ли је уопште пријављен. Полиција није одговорила ни на молбу да се обезбеђује скуп.

- Јавности се обраћамо у неспокојству да ли ће данашње поподне протећи у миру и поретку - наводе у Митрополији црногорско- приморској.

Митрополија је саопштила да је јуче обавестила Одељење безбедности Цетиње, директора Управе полиције Црне Горе Веселина Вељовића и министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића да је за данас најављено окупљање пред Цетињским манастиром. Са нашим дописом полицији и МУП-у, упознати су и градоначелник као и делегација Европске уније и амбасаде Сједињених америчких држава и Уједињеног краљевства у Црној Гори.

О тучи на састанку ДПС-а прочитајте ОВДЕ!

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА