Најновије

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ: Упаљен црвени метео аларм, температуре до 40 степени уз пљускове и грмљавину

У Србији ће данас бити веома топло време са температуром до 40 степени, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Фото: pixabay.com

У већем делу Србије променљиво облачно са сунчаним интервалима.

Локална појава краткотрајне кише и пљускова са грмљавином очекује се од средине дана. Ветар током јутра слаб, а касније у току дана умерен, повремено и јак северозападни.

Најнижа температура од 16 до 24, а највиша у већини места од 32 до 35, на југу и југоистоку од 35 до 40.

У Београду данас променљиво облачно са сунчаним интервалима и топло. После подне могућа краткотрајна киша. Ујутру слаб ветар, током дана умерен до јак северозападни. Најнижа температура од 20 до 24, а највиша око 33.

Упозорење на високе температуре

- Данас и сутра на југу и истоку Србије, а у уторак у целој землји веома топло, од 35 до 38 °С, локално и 40 °С. Средином седмице краткотрајни пад температуре, а од петка поново веома топло- објављено је на сајту РХМЗ.

Хидролошко упозорење

- На Дунаву, као и на Сави код Сремске Митровице и Шапца водостаји ће се наредних дана кретати испод ниских пловидбених нивоа. На Јадру, Колубари са притокама, Млави, Лугомиру, Јабланици и Старом Бегеју протицаји су се приближили минималним средње месечним вредностима 95%-не обезбеђености (биолошком минимуму).- наводи се на сајту РХМЗ.

Време наредних дана

У понедељак ујутру пријатнија температура него у суботу и недељу, а током дана сунчано и врло топло, око 35°Ц у већини крајева. Ветар слаб северни и северозападни. Притисак око нормале. Минимална температура од 14°Ц до 22°Ц, а максимална од 33°Ц до 37°Ц. Увече суво.

У уторак поново велика врућина и понегде близу 40°Ц, а у среду и четвртак мања врућина уз могуће ређе краткотрајне локалне пљускове у среду.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА