Најновије

АЛБАНИЈА ДОСТАВИЛА РЕЗОЛУЦИЈУ У СЕ: Оспоравају злочин над Србима

Стална мисија Албаније доставила је свим државама чланицама Савета Европе и посматрачима Резолуцију о неоснованости тврдњи о незаконитој трговини људским органима на Косову и у Албанији, усвојену у албанском парламенту 21. јула, са молбом да је доставе надлежним органима, преноси Косово онлајн.

Албанија (Илустрација: Јутјуб)

У пропратној ноти посебно се издвајају делови резолуције који садрже тврдњу о томе да наводи из извештаја Дика Мартија, ни након десет година истраге, нису доказани, нити су засновани на чињеницама.

Такође се упућује позив Парламентарној скупштини Савета Европе да сачини нови извештај у којем ће преиспитати наводе о незаконитој трговини људским органима у Албанији и/или на Косову, преноси Косово онлајн.

Како се додаје, резолуција која је приложена уз ноту је одговор на Резолуцију 1782 (2011) ПС Савета Европе, "Истрага навода о нехуманом поступању према људима и незаконита трговина људским органима на Косову“, која је базирана на извештају Дика Мартија.

У ноти се тврди да оптужбе изнете у извештају Мартија након више од 10 година "темељних истрага од стране Специјалних истражних снага ЕУ и њеног наследника, Канцеларије Специјалистичког тужиоца, остају неосноване, недоказане и нису засноване на доказима и чињеницама и стога их као такве треба да их посматрају све националне и међународне институције".

Додаје се да се резолуцијом албанског парламента позива да Парламентарна скупштина Савета Европе направи накнадни извештај и да преиспита Резолуцију 1782 (2011), тако што ће поново проценити наводе о незаконитој трговини људским органима у Албанији и/или на Косову.

О Белој Ал Каиди из БиХ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА