Најновије

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ! За сат времена стижу пљускови са грмљавином у ове делове Србије

У већем делу Србије данас ће бити умерено до потпуно облачно и свежије, местимично са кишом или пљусковима са грмљавином, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Невреме. (Фото: Јутјуб)

Само ће у Војводини већи део дана бити суво време, а у осталим крајевима, посебно на западу и у централној и јужној Србији, локално се очекује и већа количина падавина и краткотрајни град.

Најнижа температура од 14 до 19, а највиша од 21 до 26, на истоку до 28. Ветар слаб до умерен, западни и северозападни.

У Београду умерено до потпуно облачно и свежије време повремено са кишом или пљусковима са грмљавином.

У другом делу дана очекује се више падавина понегде на ширем подручју града и интензивнијих.

Најнижа температура од 16 до 18, а највиша око 25. Ветар слаб до умерен, западни и северозападни.

РХМЗ најавио падавине

- У наредна 2 часа киша се местимично очекује на западу Војводине, у Мачванском и Колубарском округу, као и у централној и источној Србији- наводи се у најави РХМЗ.

Упозорење на временске непогоде

- Данас се локално очекују интензивнији пљускови са грмљавином и градом (преко 40 мм за 24 х) са већом вероватноћом појаве у западним, централним и јужним пределима земље- упозорава РХМЗ.

Упаљен метео аларм

На целој територији Србије, изузев Бачку на снази је метео аларм због временских непогода. У западној и југозападној Србији због кише и грмљавине на снази је наранжасто упозорење што значи да је време опасно.

- Прогнозиране су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе- наводи се на званичном сајту РХМЗ-а.

У осталим деловима Србије, изузев Бачке, на снази је жуто упозорење због пљускова и грмљавине, што значи да време може бити потенцијално опасно.

- Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике- појашњавају из РХМЗ-а.
Време наредних дана

У недељу променљиво облачно време са сунчаним интервалима, али и са могућом појавом краткотрајних локалних пљускова са грмљавином. Више падавина биће на југу Србије уз свежије време него на северу. Ветар слаб северни и северозападни. Притисак испод нормале. Минимална температура од 14°Ц до 18°Ц, а максимална од 22°Ц на југу Србије до 29°Ц на северу Војводине. Увече суво. Температура у 22х од 17°Ц до 22°Ц.

У понедељак сунчаније и топлије време уз слаб дневни развој облака. Постоји мања шанса за локалне пљускове на истоку Србије. Од уторка сунчано уз врућину која ће бити најјача у четвртак уз температуре понегде до 40°Ц. У петак и за викенд постепено освежење са пролазним кишом између петка и суботе према данашњој прогнози.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА