Најновије

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА ЦРНОЈ ГОРИ: Неспособност званичне Подгорице

Москва протеривање руског дипломате из Црне Горе сматра новом епизодом хибридне кампање коју је Запад покренуо против Русије, изјавила је данас портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

"Тај чин црногорских власти доживљавамо као још једну епизоду хибридне кампање Запада и његових послушника против Русије, рекла је Захарова, пренео је ТАСС.

Према њеним речима, Русија овај потез доживљава као неспремност и неспособност званичне Подгорице да се макне од политике механичког праћења деструктивне линије на штету међународне безбедности и сопствених националних интереса.

Захарова је истакла да Москва задржава право да предузме мере у складу са опште прихваћеном дипломатском праксом.

Руско Министарство спољних послова саопштило је јуче да ће Русија узвратити због протеривања још једног руског дипломате из Црне Горе.

Црногорско Министарство спољних послова саопштило је претходно да је један дипломата Амбасаде Русије у Црној Гори проглашен персоном нон грата, пренела је РТЦГ.

У саопштењу је прецизирано да је руски дипломата проглашен непожељном особом "због активности које су у супротности са чланом 9. Бечке конвенције о дипломатским односима".

Формална нота о овој одлуци, у којој је наведен рок од седам дана за напуштање територије Црне Горе, уручена је амбасадору Руске Федерације Владиславу Масленикову, стоји у саопштењу.

О доласку америчке војске у Европу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА