Најновије

ОЛУЈЕ, ПЉУСКОВИ И ГРАД ЗА ВИКЕНД: РХМЗ издао озбиљно упозорење свим грађанима Србије (ФОТО)

Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење за данас за подручје Србије на грмљавинске непогоде праћене јаким пљуском, градом и олујним ветром.

Грмљавина (Фото: Pixabay)

Како се наводи, данас се на подручју Србије очекује нестабилно време са условима за развој локалних грмљавинских непогода са јаким пљуском (преко 20 мм за три сата), градом и олујним ветром. Према прогнози, данас се очекује променљиво облачно и мало свежије време, повремено с кисом, пљусковима, грмљавином, а постоје и услови за развој локалних грмљавинских непогода са градом и олујним ветром.

Ветар ће бити слаб и умерен, на југу Баната повремено јак, јужни и југоисточни, до краја дана у слабљењу и скретању на западни. Најнижа температура кретаће се од 14 до 20 Ц, у кошавском подруцју и до 24 Ц, а највиша дневна биће од 26 до 30 Ц.

И у Београду ће бити променљиво облачно и мало свежије, повремено с кисом, пљусковима и грмљавином. Ветар ће бити умерен, југоисточни, у зони пљуска понегде јак, до краја дана у слабљењу и скретању на западни.

Најнижа температура око 22 Ц, највиша око 27 Ц.

Према изгледима времена за седам дана, до 16. јуна, у недељу променљиво облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином.

Почетком наредне седмице краткотрајна стабилизација времена уз пораст температуре. Од среде поново нестабилно и мало свежије са честом појавом локалних пљускова и грмљавина.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је застрашујућа пешчана олуја прекрила ратиште у Сирији:

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА