Најновије

ФЕЈСБУК ЈЕ ПАО, А ТЕОРИЈЕ ЗАВЕРЕ СУ ОТИШЛЕ НЕБУ ПОД ОБЛАКЕ: Најбизарније од њих укључују повратак Трампа у Белу кућу! (ВИДЕО)

Фејсбук и његове повезане апликације, Инстаграм и Вацап, пали су у понедељак вече, а прекид је трајао 6 сати.

Доналд Трамп. (Фото: Ен-Би-Си видео)

Проблем је сведен на "неисправну промену конфигурације“ за коју се каже да се догодила око 17:00 ГМТ.

У саопштењу, гигант друштвених медија је објаснио: "Наши инжењерски тимови су сазнали да су промене конфигурације на матичним рутерима који координирају мрежни саобрац́ај између наших центара података узроковали проблеме који су прекинули ову комуникацију.

"Овај поремец́ај у мрежном саобрац́ају имао је каскадни ефекат на начин комуникације наших центара података, чиме су наше услуге биле заустављене".

"У овом тренутку желимо да разјаснимо да верујемо да је основни узрок овог нестанка погрешна промена конфигурације. Такође немамо доказе да су кориснички подаци угрожени као резултат овог застоја. ”

Потпуна услуга у свим апликацијама и на веб локацијама обновљена је око 23:00 ГМТ, али су у међувремену почеле да дивљају теорије о томе шта се заиста догодило, а многи људи су поверовали наизглед неосноване завере.

Сатирични налог на Твитеру проширио је гласину да је прекид изазвала кинеска хакерска група, чије је име требало упозорити људе на чињеницу да то уопште није озбиљно.

Такође ту је и теорија да је Фејсбук сам искључио сервере како би пронашао код који су поставили хакери у намери да украду податке корисника.

Још једна теорија која је брзо раскринкана била је да су подаци већ кружили на хакерском форуму. Међутим, примец́ено је да су подаци били на мрежи вец́ око две недеље и да су наводно били део преваре.

Друга теорија коју је делило неколико великих налога на Твитеру и у коју су људи стварно поверовали била је да је запослени Фејсбука на неки начин случајно обрисао главни код веб локације, што значи да би Фејсбук и Инстаграм могли "заувек нестати“.

Ово се очигледно није догодило, а такође није имало никакве везе са узбуњивачем Фејсбука Френсис Хаоген, бившом менаџерком производа Фејбуковог тима за грађанске дезинформације, која је недавно одала скривене информацје о раду компаније.

Међутим, неки који су открили да је дошло до сумњивог прекида, њено име су и даље окруживали, јер се то догодило мање од 24 сата након што се појавила у емисији 60 минута на Си-Би-Есу.

Са Хогановом је везана и теорија да је Инстаграм оборен због утицаја на младе девојке, на шта је Хаугенова такође упозоравала

Још једна теорија која је брзо раскринкана била је да су Фејсбукови подаци кружили на хакерском форуму. Међутим, примец́ено је да су подаци били на мрежи вец́ око две недеље и да су наводно били део преваре.

Наравно, најбизарнија теорија морала је доц́и од следбеника завере Канон који су веровали да је несрец́а део "10 дана таме" које би се некако поклопило с поновним постављањем Доналда Трампа на место председника САД.

Само 127 људи се пријавило за визу у Великој Британији, криза са снабдевањем се наставља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА