Најновије

ФБИ УПАО У КУЋУ ДОНАЛДА ТРАМПА: Бивши председник САД тврди да су му провалили у сефове, стигле су и присталице (ВИДЕО)

Агенти ФБИ су упали у резиденцију Доналда Трампа у Мар-а-Лагоу на Флориди, са налогом за претрагу, и провалили су у сефове бившег председника САД, објавио је Трамп и рекао да му је дом "под опсадом".

Доналд Трамп. (Фото: Јутјуб)

- Никад се нешто овако није десило председнику САД пре. Пошто сам радио и сарађивао са релевантним владиним агенцијама, овакав упад у мој дом није био потребан нити је примерен. Ово је прекршај, злоупотреба правосудног система и напад радикалних левих демократа који очајнички желе да ме спрече да се кандидујем за председника 2024. године, посебно после недавних истраживања јавног мнења, и који ће учинити све да зауставе републиканце и конзервативце на предстојећим изборима - рекао је Трамп.

Испред Трампове резиденције окупило се доста присталица Доналда Трампа.

Он је рекао и да "овакав напад може да се деси само у земљама Трећег света".

- На жалост, Америка је сада постала једна од таквих земаља, корумпирана до нивоа какав није виђен раније - рекао је Трамп, наводећи да су агенти провалили у његов сеф.

"Која је разлика између овог и Вотергејта, када су оперативци упали у Демократски национални комитет? Овде су упали у дом 45. председника САД", рекао је Трамп.

Извор Фокс Њуза тврди да се упад десио рано јутрос по америчком времену. Он тврди да су агенти са собом понели "отварач сефова" и да су провалили у "релативно нов сеф" у дому у "Мар-а-Лагоу". Извор Фокс Њуза тврди и да агенти "нису нашли ништа у сефу".

Више извора рекло је Фокс Њузу да је упад ФБИ у дом Трампа у Мар-а-Лагоу у вези са материјалима које је Трамп наводно понео са собом после окончања свог председничког мандата. Ово је спомињано у истрази Министарства правде, где је наведено да је "класификовани материјал пронађен у 15 кутија".

Федерални закон САД забрањује премештање класификованих докумената на неауторизоване локације, али могуће је да ће Трамп ово покушати да оспори тврдњом да је као председник имао врховну извршну моћ, па и у процесу декласификације докумената.

Извор Фокс Њуза тврди да су агенти ФБИ у кући Трампа у Мар-а-Лагоу прегледали сваку канцеларију, сваки сеф, и да су покупили све документе и кутије са документима.

- Све су узимали, без бирања - рекао је извор Фокс Њуза.

Републикански национални комитет (РНЦ) осудио је упад ФБИ као "двоструки стандард".

- Апсолутна моћ квари апсолутно. Безброј пута смо имали примере како демократи злоупотребљавају закон. Демократи стално користе бирократију као оружје против републиканаца. Овај упад је нечувен. Ова злоупотреба власти мора да се заустави, а једини начин да се то уради је да Америка у новембру изабере Републиканце - рекла је Рона Мекданијел, председавајућа РНЦ.

Трамп је био у Њујорку кад се десио упад. Извор из ФБИ потрвдио је за Фокс Њуз да су агенти ФБИ из Вашингтона, који раде у Тиму за прокупљање доказа, извршили пад, и да су о томе пре акције обавестили канцеларију ФБИ у Мајамију.

По стандардном протоколу, директор ФБИ и Врховни тужилац су били упознати са акцијом и добили су пун извештај о њој.

Званичник Беле куће рекао је за Фокс Њуз да немају никаквих вести о акцији, и упутио је новинаре на Министарство правде за сва додатна питања.

У Вашингтону се у протеклих неколико недеља појачала истрага о догађајима на Капитолу 6. јануара 2020. године, пошто је Трамп одбијао да призна резултате избора.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА