Најновије

РУСКА ВОЈСКА ОБЈАВИЛА НОВИ СНИМАК СА РАТИШТА: Разбијена група страних плаћеника, покушали да се сакрију дубоко у шуми (ВИДЕО)

Задатак је добила група за откривање и елиминацију противника и плаћеника

Руска војска је током специјалне војне операције открила групу страних плаћеника у шуми и напала њихове позиције, саопштило је Министарство одбране Русије и објавило видео са кадровима акције руске војске.

На снимцима се може видети како руска војска дроновима извиђа територију, открива непријатеља и одређује координате на којима се он налази. Затим се те координате преносе противтенковским ракетним системима и аутоматским бацачима граната и непријатељ се напада ударним средствима., фагот

Како су појаснили у Министарству одбране, задатак је добила група за откривање и елиминацију противника и плаћеника.

- Након извиђања терена из ваздуха беспилотном летелицом, војници су се поделили у групе како би извршили нападе на непријатељске и плаћеничке групе. Коришћен је лансер противтенковских ракета "Фагот" који је ракетама напао оклопно возило противника маскирано у шуми - рекли су у Министарству одбране Русије.

Појашњено је да је сукоб био на раздаљини 30-50 метара, односно веома близу, јер је шума густа. Истакнуто је да је руска војска пуцала из малокалибарског оружја и бацача граната.

Плаћеници више нису могли да брзо мењају позиције и ушли су дубоко у шуму, где их је дочекала ватра из аутоматских бацача граната. Након тога је група руских војника истражила подручје, елиминисала противника и евакуисала се.

Руски дрон камиказа директно погодио украјински брод! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА