Најновије

ПИКСИ: Мораће да играју здрави фудбалери

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је да ће наредне мечеве на Светском првенству у Катару морати да играју здрави фудбалери.

Драган Стојковић Пикси (Фото: Јутјуб)

Србија је синоћ поражена од Бразила 2:0 головима Ришарлисона у мечу првог кола групе Г на Мундијалу у Катару. Наша селекција је пред овај дуел имала великих проблема са повређеним играчима.

"Мораћемо добро да размислимо и извагамо о чему се ради пред наредне мечеве. Мораће да играју здрави играчи. Причао сам са њима пар дана и добио сам уверење да је све у реду што се тиче повреда. Међутим, очигледно да није. Мораћемо да тражимо нека друга решења уколико се ситуација не побољша, али има времена да донесемо неке одлуке које ће бити добре за тим. Шта је ту је, једноставно је тако и тренер мора да прихвати такве проблеме. Немамо магичне докторе, који ће решити проблеме са повредама у два дана. Вечерас би била другачија песма да су ми играчи били здрави, али није срамота изгубити од Бразила", рекао је Стојковић на конференцији за новинаре у Дохи, пренео је Танјуг.

Он је истакао да није могао да препозна свој тим у другом полувремену.

"Морамо да видимо другачију Србију, ово што се десило је последица физичког фактора. Нисам могао да препознам мој тим. Тотално смо пали у физичком смислу, са пуно проблема смо дошли у Катар, имамо много повреда. Бразил је светски краљ фудбала, ту нема приче. Показали смо да у првом делу можемо да играмо, мени је жао што немам Душана Влаховића, Александра Митровића и Филипа Костића сто посто спремне. Једноставно, они нису спремни и то је то", нагласио је Стојковић.

Селектор Србије је рекао да је Бразил један од главних фаворита за освајање Мундијала.

"Вечерас је била сјајна атмосфера, било је и доста српских навијача и било је заиста лепо бити на овом стадиону. У другом полувремену је интензитет био велики, али смо дали пуно простора њиховим играчима, али оно што је мени битно јесте да је мој тим физички потонуо. То је за мене било велико изненађење", додао је Стојковић.

Србија ће у понедељак од 11 сати у другом колу групе Г играти против Камеруна, који је раније данас поражен од Швајцарске 1:0.

"Гледао сам утакмицу Камеруна. Период који је испред нас морамо да искористимо да се одморимо што је више могуће. Неће бити физичког рада, јер као што смо видели играчи су деловали превише уморно. Нећемо се предати, изгубити од Бразила није срамота, они су били далеко бољи у другом полувремену, али анализираћемо игру и Камеруна и Швајцарске због оног што нам предстоји. Желимо да се припремимо што је боље могуће", навео је Стојковић.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА