Најновије

РУСИ КРЕЋУ У СВЕОПШТИ НАПАД? Ракете до пролећа, а онда - офанзива!

Русија и даље има могућност да самостално производи ракете за ударе на Украјину, али експерти тврде да би се ситуација могла драстично променити наредне године

Руска војска. (Фото: Јутјуб)

Ову прогнозу износи експерт војног портала Дефенс експрес Иван Киричевски.

"Када неки аналитичари кажу да су Русима наводно преостале само 3-4 ракете, они сматрају да се одређени број ракета са конвенционалним бојевим главама чувају у резерви за ванредне ситуације. Али шта ако су Руси у одлучили да не чувају те ракете, и да направе изузетак, на пример за Кинжале? Русија и даље има могућност да самостално производи ракете за ударе на Украјину – биће их довољно барем до пролећа 2023. године.“, рекао је Киричевски у интервјуу за украјинске медије.

Експерт је додао да Руска Федерација има „идеално оружје“ – противбродске ракете прилагођене за гранатирање копнених циљева, „Оникс“, који је био искориштен у нападу на Одесу, и Кх-35О, ког су Руси лансирали на Николајев.

Подсетимо, британски обавештајци предвиђају да ће се подршка Ирана руским оружаним снагама повећати у наредним месецима. Руска Федерација покушава да добије више оружја од Техерана, укључујући стотине балистичких пројектила . А ако успе, могла би да прошири своју кампању удара на инфраструктуру Украјине.

Према Форбсу, Русија потрошила од 400 до 500 милиона долара на ракете испаљене на Украјину до 5. децембра.

Сасвим атипично, проруски и проукрајински извори последњих недеља најављују велику руску пролећну офанзиву. Медији наклоњени Русији описују је као велику операцију која ће не само преокренути ток рата, већ га и окончати. Наравно, под условом да подршка руске јавности војној операцији остане на високом нивоу.

И медији наклоњени Украјини такође спомињу могућност да би руска пролећна офанзива могла озбиљно да угрози украјинске обрамбене способности. Због тога, позивају Запад да испоручи Украјини пуно више оружја, муниције и војне опреме.

Ево зашто је Мелитопољ кључно место за Украјину!

Извор: Index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА