Најновије

ОБИСТИНИЛА СЕ НОЋНА МОРА ЗЕЛЕНСКОГ! Руси отворили пут за Кијев!

Руске снаге заузеле су важну стратешку тачку, село Бахмутско у Доњецкој Народној Републици (ДНР), које се налази у околини Соледара, саопштио је штаб Територијалне одбране ДНР.

Руска војска. (Фото: mil.ru)

Ово село се налази североисточно од важног транспортног чворишта Артемовск (украјински назив - Бахмут). Кроз овај град пролази мрежа путева и железничких пруга, преко којих се снабдева украјинска групација трупа у Донбасу.

Курир је у децембру прошле године објавио текст о стратешкој важности овог правца, како за Русе, тако и за Украјинце. О томе је тада своју анализу дао војни коментатор Бошко Јовановић, о рату на том правцу.

Наиме, док украјинска војска врши притисак на Херсонском правцу, у Донбасу једнице Вагнера заједно са снагама ДНР стежу обруч око Бахмута, после заузимања насеља Иванград, док се притисак наставља на село Опитоје које је следеће на мети.

Овај правац до сада није био претерано у фокусу, али је веома стратешки важан за обе стране.

"Ситуација око Славјанска и Бахмута је таква да по последњим информацијама тамо су странци са стране Украјине, а са руске Вагнер. Е сад Украјина је ту у једној ситуацији закопана, да Славјанск и Краматорск затварају широк пут према Дњепропетровску и Кијеву кроз степу, што наравно доводи опет до тога да украјинско командовање нема појма, јер не треба да се врше напади на Херсонску област, која је за Украјину стратешки небитна.

Ту се само изводе демонстративна дејства, да би се везале руске снаге у Херосну и да не би се те трупе пребациле у Запорошку област.

Али, проблем код Украјинаца је то што се офанзива не планира, бар кад је Украјина у питању на зиму, јер неће значити ништа било каква победа, с обзиром да ће зима доста да утиче на западно јавно мњење. Јер западно јавно мњење под утицајем зиме може напросто да се умори од придика, лекција и свега осталог што нуди Зеленски.

Украјинци требају да ураде све да задрже Славјанск/Бахмут, јер у принципу јер задржавање на линији Краматорск-Славјанск/Бахмут би дозволило да се између Дњепропетровск, Кијева и Донбаса направи неколико одбрамбених линија. Фортификација неће никад бити превазиђена и увек ће бити потребна.

Након руског заузимања Бахмута односно Славјанска, њихове снаге ће кренути на Краматорск и наравно на даље уништавање железничке, енергетске и водне инфраструктуре.

Сад претпостављам да ће главна мета бити Љвов- Кијев јер је то остао једини слободни правац да људи могу да беже и то главна рута за дотурање војне помоћи. Главно ће бити онеспособити Љвов као главни центар за дотурање помоћи из Пољске, које је главно чвориште за дотурање помоћи Украјини. Тако да би Украјинци требали да се сконцетришу да ПВО усмере ка Љвову и да то буде главни центар ПВО.

Јер буду ли Руси онеспоосбили Љвов и буде ли немогуће да се транспортује нова количина оружја из Украјине, то је јако лоша вест за Украјину.

Разним непотврђеним информацијама, Украјинци су послали један Руслан да покупи совјетско оружје, јер то Запад није у стању да шаље ново оружје Украјини. О томе говори у прилог и то што се Француска договара са Данском да уступе своје самоходне топове ЦЕСАР Украјини. Мислим да их Данска има 12, а да ће то Французи касније да надокнаде.

Све у свему ракетни удари који врше РВ РФ ће се наставити како би се тотално онеспобио противник. Свако ко жали Украјину у овој ситуацији, нека размисле где су Руси видели тај систем бомбардовања, па онда нек размишљају.

Као што сам рекао у једном чланку циљ ГРУ је стратешко онеспобољавање Украјине и то ће да се доведе до краја.

ОСТАЛИ СМО ДО ПОСЛЕДЊЕ КАПИ КРВИ Украјински војник снимио опроштајну поруку у Соледару: Збогом родбино, волим вас! (ВИДЕО)

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА