Најновије

ПОЧЕЛА РУСКА ОФАНЗИВА! Све жешћи сукоби у Украјини

Руска пролећна офанзива, чији почетак је очекиван на годишњицу почетка рата у Украјини 24. фебруара, већ је почела, изјавио је украјински председник Володимир Зеленски.

Фото: mil.ru

Јуче су се у Украјини најжешће борбе водиле око Бахмута, а истог дана је Русија извела нови масовни ракетни напад на кључне инфраструктурне и војне циљеве, саопштили су украјински званичници. Саветник украјинског председника Михајло Подољак рекао је да се његова земља припрема за три таласа ракетних напада.

Уочи годишњице рата, Зеленски је у интервјуу за Би-Би-си рекао да је предвиђена офанзива Москве већ почела, као и да се напади дешавају из више праваца, искључивши могућност предаје дела своје земље Русији у склопу мировног споразума.
Немогућност преговора с Москвом док се Русија потпуно не повуче из Украјине услов је и Подољака, који је рекао да је Русија дефинитивно променила тактику тако што користи ракете-мамце без експлозива и шаље балоне да завара украјинску ПВО.

- Циљ мамаца је да се оптерети украјинска ПВО тако што ће гађати превише мета - истакао је Подољак.

С друге стране, потпуковник Народне милиције ЛНР у пензији Андреј Марочко изјавио је да Украјина дневно губи 200 војника у близини града Кремине у тој самопроглашеној републици која се на референдуму придружила Руској Федерацији, додавши да су ти губици „практично упоредиви с онима у Бахмуту“.

Наређена хитна евакуација Бахмута!

Потпредседник украјинске владе Ирина Верешчук позвала је грађане Артјомовска (Бахмут) да што пре напусте град. У граду има још око 6.000 људи, а према њеним речима, они ометају украјинске снаге да делују. За град се воде жестоке борбе, а недавно су медији објавили да су снаге Кијева почеле да износе из града архиве државних институција, што је прокоментарисано као корак пре повлачења пред жестоким руским нападима на ову веома важну стратешку тачку.

Још једна нота о повлачењу признања независности Косова

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА