Најновије

АУСТРИЈСКИ ПУКОВНИК О КЛАНИЦИ У БАХМУТУ: Пропао опасан план Украјинаца - Блокирани сви путеви, остају им само поља и ливаде

Руске трупе ће ускоро преузети Бахмут под своју контролу, док су украјинске снаге већ почеле да се повлаче, рекао је аустријски пуковник Маркус Рајзнер порталу РНД.

Фото: ria.ru

Према речима команданта Гарде Оружаних снага Аустрије, руске снаге већ контролишу све главне путеве, а за Оружане снаге Украјине постоји само могућност повлачења кроз поља и ливаде ка западу.

- Град ће ускоро пасти. Маса украјинских војника је већ повучена из града. Повлачење је већ почело пре две недеље. Захваљујући сталном притиску у Бахмуту, руске трупе су успеле да спрече украјинску офанзиву у рејону Мелитопоља, која је била планирана крајем прошле јесени - изјавио је он.

Рајзнер је такође приметио да су последње недеље значајно ограничиле офанзивне могућности Украјине.

Раније је немачки лист Билд, позивајући се на изворе, пренео да је ситуација у Бахмуту изазвала несугласице између Владимира Зеленског и генерала Валерија Залужног, који је пре неколико недеља позвао на размишљање о повлачењу из овог града.

О стању у Бахмуту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА