Најновије

КРИТИЧНИ СЦЕНАРИО ЗА ВЕЛИКУ БРИТАНИЈУ: Русија лако може да их доведе до колапса

Подморнице руске морнарице могле би да поремете инфраструктуру Велике Британије и доведу до „критичног сценарија“, пише Дејли мејл.

Калибар (Фото: Министарство одбране Русије)

„Постоје све већи страхови да би Русија могла да циља британске каблове за напајање и пренос података, ефективно их одсеку од глобалне мреже и угрозе живот у Уједињеном Краљевству“, пише Крис Плесанс, колумниста листа.

Према његовим речима, руски напад на такве каблове могао би да доведе до „катастрофалних последица“. На пример, здравство, привреда, рад интернета, мобилне комуникације и интернет услуге ће бити угрожени. Осим тога, додао је новинар, прекид електричне мреже могао би да изазове нереде.

Секретар одбране Уједињеног Краљевства Бен Волас, известио је лист, упозорио је на поморски програм Москве „смишљен да нападне подморске енергетске и комуникационе линије“. Према његовим речима, диверзантске операције могу да изводе и рониоци и мале подморнице на даљинско управљање.

Претходно је британски премијер Ришард Сунак већ коментарисао могућност оштећења британске енергетске и комуникационе инфраструктуре. Тако је 2017. године, док је био члан парламента, нагласио да је „катастрофални квар подморских кабловских мрежа као резултат непријатељских акција“ претња на истом нивоу као и нуклеарни напад. Осим тога, он је рекао да дебљина критичних каблова "није већа од дебљине баштенског црева" и да за њихово ломљење нису потребне посебне вештине.

Појављивање генерала Залужног у јавности након информација о рањавању погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји