Најновије

МЕДВЕДЕВ: Британски званичници могу се посматрати као легитимна војна мета

Лондон, заправо, води необјављени рат против Москве, што значи да се сваки британски званичник може посматрати као легитимна војна мета, изјавио је данас заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Дмитриј Медведев (Фото: РИА Новости)

"Велика Британија данас делује као савезник Украјине, пружајући јој опрему и особље као војну помоћ, што значи да де факто води необјављени рат против Русије. Дакле, било ко од званичника Велике Британије, како војних тако и цивилних, који дају допринос ратним напорима, могу се посматрати као легитимна војна мета", написао је Медведев на Твитеру, коментаришући изјаву британског министра спољних послова Џејмса Клеверлија, пренео је ТАСС.

Британски дипломата је јуче оправдао нападе на Москву дроновима, рекавши да Украјина има право да напада мете на руској територији ради самоодбране.

"Глупави званичници у Великој Британији, нашем вечном непријатељу, треба да упамте да према универзално признатом међународном праву, које регулише вођење рата у савременим условима, укључујући Хашку и Женевску конвенцију са њиховим додатним протоколима, њихова ситуација, такође, може бити квалификована као ратна", упозорио је Медведев.

О циљу Чеченских снага прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји