Најновије

"МАЧ ОСВЕТЕ" ОПАСНИЈИ ОД БИН ЛАДЕНА: Обавештајци тврде - Нови вођа Ал Каиде реорганизује трупе, Запад страхује од напада!

Терористичка организација Ал Каида се спрема да поново постане претња свету као што је то била током напада на Њујорк 11. септембра 2001, јер је на чело дошао немилосрдни вођа кога зову "Мач освете" и за кога обавештајне службе кажу да је гори од Осаме бин Ладена, бившег вође Ал Каиде.

Џихадисти. (Фото: Јутјуб)

- Верује се да је крвожедни Саиф ал-Адел нови вођа Ал Каиде и да регрутује борце Исламске државе, као и да изазива страх од зверстава широм Запада. Ради се о бившем египатском генералу (60) за кога се верује да је генијалан и немилосрдан стратег и преузеће вођење организације од Ајмана Завахирија - пише британски Мирор.

Високи британски експерт за тероризам рекао је за тај лист да је, у поређењу са Завахиријем - Ал-Адел много ефикаснији лидер, у најмању руку је егал са Осамом бин Ладеном, ако не и опаснији од њега.

Гласине да је Завахири вероватно мртав значи да ће обавештајне службе са Запада морати да се припазе на реорганизацију Ал Каиде, с обзиром на то да је Саиф, који има базу у Ирану, нови шеф, наводи Мирор.

- Британски и амерички шпијуни су пратили Саифове потезе годинама, јер је био умешан у сваки Ал Каидин напад који се догодио у протекле три деценије - додаје се у тексту.

Египатски џихадиста, ветеран Ајман Завахири, преузео је вођство после убиства Бин Ладена 2011. године, али скоро да се о њему није чуло годинама.

Бивши ФБИ експерт за контратероризам Али Суфан је написао да би Саиф могао да буде "трећи емир Ал Каиде" са тродеценијским стажом у тој организацији.

Америка већ нуди 10,5 милиона долара за информацију о Саифу, који се тражи за бомбардовање амбасаде САД у Најробију и Дар ес Саламу, када је погинуло 224 људи.

Саиф је водио Бин Ладенову личну "Црну гарду", јединицу за заштиту у Авганистану, која је добила назив по црним марамама.

Силовити удари по џихадистима, дуго неће моћи да се опораве од овога! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube