Најновије

НОВИ СКАНДАЛ НА ВРХУ КИЈЕВА! Министар пољопривреде оптужен за корупцију

Национални биро за борбу против корупције саопштио је да је актуелни министар пољопривреде Украјине "преузео државно земљиште у вредности од 7,3 милиона долара и покушао да заплени још земљишта у вредности од скоро 5 милиона долара.

Украјинска агенција за борбу против корупције оптужила је у уторак министра пољопривреде те земље Миколу Сољског да је у периоду од 2017. до 2021. отуђио државно земљиште у вредности више од седам милиона долара, преноси "Еурактив".

Национални биро за борбу против корупције (НАБУ) саопштио је у уторак да је открио да је актуелни министар пољопривреде Украјине "преузео државно земљиште у вредности од 291 милион гривна (7,3 милиона долара) и покушао да заплени још земљишта у вредности од још 190 милиона гривна (скоро 5 милиона долара)".

НАБУ наводи да је Сољски водио групу која је експроприсала пољопривредно земљиште у североисточној области Суми између 2017. и 2021. године, пре него што је постао министар, при чему је уништио документе на којима је било наведено да две државне компаније имају право да користе земљиште.

Сољски, који је био власник бројних пољопривредних предузећа, изабран је у украјински парламент 2019. и именован за министра пољопривреде у марту 2022.
НАБУ је саопштила да су њихови агенти ухватили "криминалну групу" у њиховом покушају да понове трик и преузму 3.300 хектара земље у вредности од скоро 5 милиона долара.

Тешки корупционашки скандали потресају Украјину још од распада Совјетског Савеза, пише "Еурактив" и подсећа да је због низа таквих проблема у војсци председник Украјине Владимир Зеленски прошле године сменио министра одбране те земље.

УХАПШЕН ЗАЛУЖНИ! Зеленски се ослобађа непријатеља док украјинска војска спрема побуну!

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube