Најновије

Бивши француски обавештајац: Париз под притиском медија признао смрт неколико плаћеника у Украјини

Украјинске амбасаде функционишу као центри за регрутовање плаћеника за учешће у сукобу на страни украјинских оружаних снага, открио је бивши француски обавештајац Никола Чинкуини.

Француске власти су признале смрт само неколико Француза у Украјини и то само због притиска медија, изјавио је бивши француски обавештајац Никола Чинкуини.

Он је раније изјавио да у сукобу у Украјини на страни Оружаних снага Украјине учествује више од 3.100 страних плаћеника, а већина њих долази из Сједињених Држава и Канаде.

"Међу 75 људи чија сам имена раније објавио, до сада је идентификовано 11 мртвих. Само неколико њих су француске власти званично признале под притиском медија када су се за њих заинтересовали", казао је Чинкуини.

Како је додао, чак је и француско Министарство спољних послова, које категорички негира присуство француских плаћеника у Украјини, објавило смрт двојице "хуманитарних радника", који су наводно радили за извесну швајцарску невладину организацију.

Чинкуини је напоменуо да је велика вероватноћа да има још мртвих, о којима он сада тражи информације

"Французи нам у преписци на друштвеним мрежама говоре о још најмање два смртна случаја, а међу људима чија сам имена објавио још двоје сумњиво ћуте", указао је.

Украјинске амбасаде регрутују плаћенике
Бивши француски обавештајац је додао да украјинске амбасаде функционишу као центри за регрутовање плаћеника за учешће у сукобу на страни украјинских оружаних снага.

"Од почетка Специјалне војне операције, украјинске амбасаде су служиле као центри за регрутацију, а приметио сам да су прве добровољце, који су се нашли у Украјини, почели да регрутују преко друштвених мрежа", напоменуо је.

Чинкуини је истакао да је лично тестирао постојећи званични канал за запошљавање.

"Кандидати морају да пошаљу писмо централизованој служби у Украјини и приложе датотеку креирану након уноса својих личних података на посебну веб страницу. Кијев наставља да регрутује плаћенике за учешће у сукобу у Украјини у редовима Оружаних снага Украјине преко својих амбасада у низу страних земаља, укључујући Француску и Белгију", закључио је Чинкуини.

УКРАЈИНЦИ НАЧЕЛНИК ГАЗИ ЉУДЕ ПО УЛИЦИ: Паклени снимак који кружи мрежама (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube

Oops, an error occurred! Code: 202405090035478426237d