Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) РУСИ СПРЕМАЈУ ОСВЕТУ, УКРАЈИНЦИ У ЈЕДНОМ ДАНУ ПРЕКРШИЛИ ПРИМИРЈЕ ЧАК 14 ПУТА: Противтенковским гранатама на цивиле

7. маја, украјинске оружане снаге гранатирале су село Сакханка у Народној републици Доњецк.

Украјинска војска (Фото: mil.gov.ua)

У нападу је рањено пет цивила, међу којима двоје деце, рекао је новинарима представник ДПР-а у Заједничком центру за праћење и координацију прекида ватре.

„Данас, у 11:30 (по московском времену), оружане снаге Украјине отвориле су ватру на село Саханка. Пет људи, укључујући двоје тинејџера, повређено је услед гранатирања,” рекао је представник агенције. Према његовим речима, жртве су одведене у новоазовску централну окружну болницу, где им је пружена  помоћ, након чега је неколико рањених превезено у републичку трауматичну болницу у Доњецку.

Све у свему, украјинске оружане снаге прекршиле су примирје 14 пута само током тог дана. Повређени у Саханки били су ангажовани на рестаурацији споменика херојима Другог светског рата када су они запуцали. Пројектил је пао отприлике 30 метара од њих.

Још три цивила рањена су у близини села Голубовскоје у Народној републици Луганск, док су у село доносили угаљ. На њих су пуцале украјинске оружане снаге противтенковским ракетама. Сви су хоспитализовани.

Само три дана раније, 4. маја, украјинске оружане снаге гранатирале су село Александровка. Троје деце је повређено.

„Данас у 17:35, УАФ је отворио ватру на Александровку. У року од 15 минута, 30 метака из оклопних возила испаљено је на цивиле. Као резултат тога, троје деце, седмогодишње и десетогодишње девојчице које су биле у време гранатирања код куће, повређене су на адреси ул. Горког, 368а,“ изјављено је.

У време Ковид-19 и усред гласних позива на мир, чак и са стране украјинске владе, акције попут ових се настављају, а цивиле су врло јасно и отворено циљали „патриотске“ украјинске оружане снаге.

На шта је израелски обавештајац упозорио НАТО, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube