Најновије

КАКО НА НАШЕ НАОРУЖАЊЕ ГЛЕДАЈУ СА ЗАПАДА И ИСТОКА: Србија је прва држава у Европи која се опремила овим одбрамбеним системима!

Србија је од Кине купила нову генерацију земља-ваздух ракета средњег домета. И топредставља прву познату куповини одбрамбеног система „ФК-3“ у Европи, преноси британски Ројтерс.

ФК-3 (Фото: chinamil. com.cn)

Куповина система одбране ФК-3 уврштена је у годишњи извештај државне компаније за оружје Југоимпорт СДПР, који је претходне седмице достављен Државној агенцији за комерцијалну евиденцију.

Компанија, Југоимпорт СДПР, открила је да је закључила 163 уговора о увозу са 31 државом за 620,3 милиона долара у 2019. години, а купопродајни уговори укључују оружане беспилотне летелице из Кине и прву познату куповину у Европи одбрамбеног система ФК-3.

Компанија је додала да се „највећи део увозних операција односи на модернизацију авиона МиГ-29 и поседовање беспилотних летелица, као и система противваздушне одбране ФК-3.

Пекинг и Србија део су иницијативе „Појас и пут“ која има за циљ да прошири нове спољнотрговинске везе на кинеске компаније и инвестирала је милијарде евра у ову земљу која се налази на Балкану, посебно у повољне кредите, инфраструктурне и енергетске пројекте, а овај договор је нови знак све веће сарадње Пекинга и Београда, наводи блискоисточни лист Ал Масдар.

Погледајте ОВДЕ како изгледа најсавременије оружје за све борбене ситуације војске Србије!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube